ŠTA SVAKA ŽENA TREBA DA URADI ZA SVOJU LEPOTU OVOG PROLEĆA: 6 pravila prolećne revitalizacije kože

Pre nego što dođu vreli dani kada će naše telo biti izloženo pogledima, svaki njegov deo treba pažljivo da se sredi kako biste spremne dočekale novo godišnje doba, a ovo je idealan period za to!

ŠTA SVAKA ŽENA TREBA DA URADI ZA SVOJU LEPOTU OVOG PROLEĆA: 6 pravila prolećne revitalizacije kože Foto: Shutterstock

Ovo je vreme kada koži lica i tela treba da posvetite posebnu negu kako biste je pripremili za predstojeće visoke temperature, izlaganje suncu, a time i zaštitili od starenja i stvaranja bora. Pre svega, vašoj koži potrebna je revitalizacija posle duge zime koja je neminovno usporavala njenu prirodnu obnovu.

1. PILING KOŽE

Posle zimskog perioda koža je po pravilu ispucala, iritirana i isušena. Da bismo joj vratili elastičnost, zdrav izgled i lepotu, prvi korak je piling lica i tela. Reč je o postupku uklanjanja izumrlih površinskih slojeva epiderma. Poznato je da epiderm neprekidno proizvodi nove ćelije, a stare eliminiše u roku od 28 dana. Piling uz dobro odabranu kombinaciju preparata i njihovih sastojaka upravo pomaže brzoj regeneraciji, a sprečava i hiperpigmentaciju.

Preparati za piling treba da sadrže biljne sastojke - ekstrakte biljnih i etarskih ulja, antioksidanse i vlažeće faktore. Za piling lica posebno je dobar biljni preparat koji sadrži ekstrakt zelene i smeđe alge, glukonat cinka i ekstrakt indijske smokve.

Ovi sastojci ne samo da obnavljaju epiderm, već ga i osnažuju tako da koža sama stvara odbrambeni mehanizam. Oni takođe dubinski hrane kožu i stvaraju zaštitni film sprečavajući upale i smanjujući mogućnost da se javi alergija na sunce.

2. HIDRATACIJA KOŽE

Da biste koži vratili mekoću i blistav izgled, potrebno je da pažnju posvetite hidrataciji celog tela, a za to su najbolji hidratantne kreme bogate biljnim ekstraktima nevena, aloe, ginko bilobe, kao i uljima (bademovo, ulje jojobe, avokada...). Preparat treba da sadrži i vitamine E, C i B koji kao snažni antioksidanti koži vraćaju svežinu i energiju.

3. ZAŠTITA OD SUNCA

Jedna od čestih posledica prvog jačeg sunca jeste i pojava pigmentnih fleka, pa i crvenila. Nastojte da nabavite preparate koji smiruju kožu lica i tela, regenerišu tkivo i smanjuju ili otklanjaju crvenilo, kao i eventualne posledice prolećnih alergija.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt