KAKO SAVRŠENO NANETI AJLAJNER: otkrivamo 12 poteza pravih profesionalaca

Ako niste baš vešti prilikom korišćenja ajlajnera, ovi saveti vam mogu pomoći da savladate tehniku i izvučete liniju poput pravog profesionalca.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

1. Podrhtavanje ruke je normalno. Zato sednite, stavite lakat na sto, mali prst naslonite na obraz i povucite liniju. To će greške smanjiti na minimum. 

2. Ako koristite tečni ajlajner, prvo nacrtajte tačkice duž kapka, pa ih onda spojte u liniju. 

3. Dok izvlačite liniju, nemojte povlačiti kapak u stranu. Tako će vam biti mnogo teže da jednako iscrtate oči.

4. Ako pogrešite ili vam se ajlajner preslika na kapak, korektor spasava stvar. Zahvatite malo korektora štapićem za uši i blago utapkajte na mesto gde ste pogrešili. 

5. Ako ste izvukli predebelu liniju, nemojte se nervirati i počinjati iznova. Malo mleka za skidanje šminke nanesite na make-up štapić (na stranu s tankim vrhom) i povucite celom dužinom linije.  

6. Četkica za senku može popraviti vaš neprecizno izvučen ajlajner i tako spasti stvar. Četkicom blago prelazite preko linije sve dok se ivica ne ujednači. 

PROČITAJTE VIŠE: 3 GLAVNA PRAVILA ZA ČUPANJE OBRVA: kako savršeno oblikovati obrve

7. Stavite malo crne senke preko ajlajnera kada želite da dobijete „zamagljenu” liniju. To je jednostavan trik za efektnu večernju šminku. 

8. Ako vam ajlajner koji ste stavili deluje previše upadljivo, crnom olovkom oivičite unutrašnje linije kapaka. Na taj način ajlajner više neće toliko dolaziti do izražaja. 

9. Ajlajner vam se razmazuje? Kada izvučete željenu liniju, sačekajte nekoliko trenutaka da se osuši, a zatim velikom mekanom četkom utapkajte malo providnog pudera u prahu, koji će fiksirati ajlajner i sprečiti razmazivanje. 

10. Ne volite upadljiv efekat ajlajnera, ali želite da naglasite konture očiju? Upotrebite omiljenu tamnu senku i imitirajte ga! Nanesite bazu na kapak (senku neutralne boje), a zatim tankom četkicom povucite liniju tik uz trepavice gornjeg kapka. 

11. Upotrebite uvijač za trepavice da biste iscrtali što precizniju liniju. Na gornji deo uvijača (koji naleže na kapak) stavite malo crne olovke za oči. Dok uvijate trepavice, olovka će se preslikati na kapak i napraviti vam putanju kojom treba da izvučete ajlajner. 

12. Želite mačkastu liniju? Dok izvlačite ajlajner, pratite liniju trepavica, ali se zaustavite nekoliko milimetara od spoljnjeg ugla oka. Zatim odredite mesto gde želite da se završava vaša mačkasta linija i obeležite je tačkicom ajlajnera. Na kraju spojte liniju s tačkicom. 

Tekst. S. O.

Izvor: Lepa i Srećna

 

 


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...