KAKO SE KORISTI HIDROGEN ZA LEPU I ČISTU KOŽU: evo kako da uklonite fleke i bubuljice

Iako izuzetno koristan, hidrogen je moćni antiseptik i zahteva pažljivo rukovanje kada dolazi u dodir sa kožom.

KAKO SE KORISTI HIDROGEN ZA LEPU I ČISTU KOŽU: evo kako da uklonite fleke i bubuljice Foto: Shutterstock

Hidrogen peroksid može se upotrebljavati kao sredstvo za saniranje žuljeva na stopalima, kao sredstvo za sprečavanje i saniranje gljivičnih infekcija noktiju, kao sredstvo za uklanjanje fleka ili akni, bubuljica i mitisera koji su izraženi na koži.

Ukoliko na bilo kojoj regiji kože imate izraženo prisustvo fleka, hidrogen peroksid može vam pomoći ukoliko ga upotrebite na sledeći način. Fleke na koži su ’’anomalija’’ koja se najčešće javlja u letnjem periodu pri izloženosti jakom zračenju sunca, kada se javljaju i pegice.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE KORISTI HIDROGEN: jednostavan trik za posvetljivanje kose

Tada hidrogen peroksid igra glavnu ulogu u njihovom izbeljivanju, a sam proces je veoma brz i lak. U ovom slučaju se može koristiti i 6% hidrogen peroksid. Naime, sve što je potrebno da uradite jeste da hidrogen peroksid pomešate sa malo brašna dok ne dobijete mekanu gustu smesu, dovoljno gustu da se ne razmazuje i curi, a dovoljno retku da je bez problema možete naneti na deo tela koji tretirate od fleka ili pegica. Namažite smesu na deo tela zahvaćen pegicama ili flekicama i ostavite da stoji desetak minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom, a pomak će biti vidljiv istog momenta. Ovaj tretman ponavljati na svakih 2 do 3 dana i fleke i pegice će nestati za manje od mesec dana. Vodite računa da prestanete sa tretmanom onog momenta kada Vam fleke i pegice nestanu u potpunosti, jer se u suprotnom mogu javiti i neželjena dejstva.

Problem akni ili mitisera se najčešće javlja u periodu puberteta, ali i kasnije, u danima pre ili posle ciklusa kod žena, ili pak prilikom izloženosti prljavštini. Hidrogen peroksid se može koristiti i u ovom slučaju. Dovoljno je da natopite tufer razblaženim hidrogenom i namažete lice, pri tom voditi računa da hidrogen ne dođe u dodir sa obrvama, kako ih ne bi izbeleo. Isprati nakon 10 minuta najpre mlakom, a potom i hladnom vodom. Tretman ponavljati svakih nekoliko dana.

 

NA SLEDEĆOJ STRANICI SAZNAJTE KAKO DA NAPRAVITE ODLIČNE MASKE ZA LICE NA BAZI HIDROGENA KAO I KAKO DA GA UKLJUČITE U MANIKIR/PEDIKIR RUTINU!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt