KAKO PODMLADITI LICE I TELO TAKO DA IZGLEDAJU PRIRODNO: kako deluju botoks, hijaluronski fileri i sredstva za skidanje masnih naslaga

Tretmane podmlađivanja najbolje je da obavljaju lekari i stomatolozi jer je neophodno dobro poznavanje anatomije, fiziologije i hirurgije.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Antiejdžing medicina je relativno nova grana medicine, koja se bavi problemom starenja. Možda sam engleski naziv "anti aging" nije prikladno izabran jer u bukvalnom prevodu znači "medicina protiv starenja".

- Starenje je fiziološki proces i kao takav nezustavljiv, ali savremenom čoveku na raspolaganju su naučne, medicinske metode koje mu pomažu da ostane dugo vitalan, zdrav i da doživi duboku starost, a da pri tom lepo izgleda - ističe naša sagovornica dr Kristina Davidović, neuroradiolog i internacionalni trener za estetsku medicinu i antiejdžing procedure.

O tome zašto je odlučila da se bavi i antiejžing medicinom Lenina sagovornica kaže:

- Kao radiolog, u svakodnevnu sam kontaktu s pacijentima kojima je lekar neophodan. Kao doktor estetske medicine, radim s pacijentima koji su fizički zdravi, koji samo žele da imaju bolji kvalitet života kroz lepši izgled i veće samopouzdanje. Lepo je kad vam u ordinaciju ušeta osoba koja posle kratkog vremena izađe srećna i zadovoljna. Taj osećaj za lekara je nezamenljiv. Biti uspešan u ovom poslu može biti samo onaj ko iskreno voli ove procedure, ko je i sam njihov korisnik, ko zna sve čari estetske medicine i to kako ona menja osobu. Kad već ulepšavamo sebe, zašto da ne proširimo tu "magiju" i na ljude oko nas - sa osmehom kaže dr Davidović.

PROČITAJTE JOŠ: ONA IMA 80 GODINA A NEĆETE VEROVATI KAKO IZGLEDA: ovo je ishrana za dobro zdravlje i mladolik izgled

Postoji niz tretmana, od kojih izdvajamo neke:

1. Ispravljanje mimičnih bora botoksom

- Botulinum toksin je prečišćeni derivat bakterije Clostridium botulinum i u malim koncentracijama se koristi u terapiji mnogih medicinskih stanja, a u kozmetologiji se posebno ističe u ispravljanju svih mimičnih bora. Deluje na nervno-mišićnu spojnicu i na taj način onemogućava mimične pokrete, pa se koristi u ispravljanju bora na čelu, između obrva, oko očiju, usana, vrata, kao i za podizanje obrva.

Postoje li neželjeni efekti?

- Moguće je da se ovaj preparat da u tačke koje nisu odgovarajuće za tog pacijenta i onda se događa da je rezultat neadekvatan - da nema nikakvih rezultata ili da se jave neželjeni efekti poput nesimetrije, spuštenih kapaka, suzenja ili suvoće očiju, slabosti okolnih mišića i slično.

Da li je tačno da botoks "ispravlja" samo bore na čelu, a pravi ih na drugim mestima?

- Aplikacija botoksa na čelo, na primer, neće izazvati pojavljivanje bora na drugom mestu. To je mit! Tada samo ostale bore više dolaze do izražaja, jer smo ih u jednoj regiji potpuno uklonili - objašnjava dr Davidović.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak intervjua i da saznate kako deluju hijaluronski fileri i ostali estetski tretmani!


1 2 next

Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...
(VIDEO) KAD TIGRIĆ PRVI PUT UĐE U VODU: Njegova reakcija će vas potpuno raznežiti!

Ovaj tigrić je zaista presladak poput male pitome mace. Ni traga od opasne zveri u koju će jednog...
(VIDEO) REAKCIJA PAPAGAJA KADA JE VIDEO GAZDU: Počeo da igra i peva od sreće!

Kada je vlasnik jednog papagaja došao kući i sam se iznenadio reakciji svog pernatog ljubimca....
(VIDEO) JAGODE SU LJUDIMA PRAVA POSLASTICA! Da li ste znali da i kornjače uživaju u njima?

Poznato je da su kornjače izuzetno otporne životinje koje mogu u izuzetnim situacijama, bez hrane...