KAKO PODMLADITI LICE I TELO TAKO DA IZGLEDAJU PRIRODNO: kako deluju botoks, hijaluronski fileri i sredstva za skidanje masnih naslaga

Tretmane podmlađivanja najbolje je da obavljaju lekari i stomatolozi jer je neophodno dobro poznavanje anatomije, fiziologije i hirurgije.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Antiejdžing medicina je relativno nova grana medicine, koja se bavi problemom starenja. Možda sam engleski naziv "anti aging" nije prikladno izabran jer u bukvalnom prevodu znači "medicina protiv starenja".

- Starenje je fiziološki proces i kao takav nezustavljiv, ali savremenom čoveku na raspolaganju su naučne, medicinske metode koje mu pomažu da ostane dugo vitalan, zdrav i da doživi duboku starost, a da pri tom lepo izgleda - ističe naša sagovornica dr Kristina Davidović, neuroradiolog i internacionalni trener za estetsku medicinu i antiejdžing procedure.

O tome zašto je odlučila da se bavi i antiejžing medicinom Lenina sagovornica kaže:

- Kao radiolog, u svakodnevnu sam kontaktu s pacijentima kojima je lekar neophodan. Kao doktor estetske medicine, radim s pacijentima koji su fizički zdravi, koji samo žele da imaju bolji kvalitet života kroz lepši izgled i veće samopouzdanje. Lepo je kad vam u ordinaciju ušeta osoba koja posle kratkog vremena izađe srećna i zadovoljna. Taj osećaj za lekara je nezamenljiv. Biti uspešan u ovom poslu može biti samo onaj ko iskreno voli ove procedure, ko je i sam njihov korisnik, ko zna sve čari estetske medicine i to kako ona menja osobu. Kad već ulepšavamo sebe, zašto da ne proširimo tu "magiju" i na ljude oko nas - sa osmehom kaže dr Davidović.

PROČITAJTE JOŠ: ONA IMA 80 GODINA A NEĆETE VEROVATI KAKO IZGLEDA: ovo je ishrana za dobro zdravlje i mladolik izgled

Postoji niz tretmana, od kojih izdvajamo neke:

1. Ispravljanje mimičnih bora botoksom

- Botulinum toksin je prečišćeni derivat bakterije Clostridium botulinum i u malim koncentracijama se koristi u terapiji mnogih medicinskih stanja, a u kozmetologiji se posebno ističe u ispravljanju svih mimičnih bora. Deluje na nervno-mišićnu spojnicu i na taj način onemogućava mimične pokrete, pa se koristi u ispravljanju bora na čelu, između obrva, oko očiju, usana, vrata, kao i za podizanje obrva.

Postoje li neželjeni efekti?

- Moguće je da se ovaj preparat da u tačke koje nisu odgovarajuće za tog pacijenta i onda se događa da je rezultat neadekvatan - da nema nikakvih rezultata ili da se jave neželjeni efekti poput nesimetrije, spuštenih kapaka, suzenja ili suvoće očiju, slabosti okolnih mišića i slično.

Da li je tačno da botoks "ispravlja" samo bore na čelu, a pravi ih na drugim mestima?

- Aplikacija botoksa na čelo, na primer, neće izazvati pojavljivanje bora na drugom mestu. To je mit! Tada samo ostale bore više dolaze do izražaja, jer smo ih u jednoj regiji potpuno uklonili - objašnjava dr Davidović.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak intervjua i da saznate kako deluju hijaluronski fileri i ostali estetski tretmani!

1 2 next

Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
​Tajna modnog uspeha Megan Markl

Savršena odeća Megan Markl rezultat je jednostavnih pravila modnog izbora. Evo kako se razvijao...
MALA MACA JE PRIŠLA OGROMNOM PITBULU! O ne, počela je da mu grize šapu! Njegova reakcija će vas iznenaditi (VIDEO)

Zamislite situaciju, opasni pas i mala mačka zajedno. Strašne slike vam prolaze kroz...
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
NE BACAJTE ŠTAPIĆE OD SLADOLEDA! Uz malo truda možete od njih napraviti originalnu stvar u kući! (VIDEO)

Ako štapić od sladoleda nije osvojio nagradu, većina vas će ga baciti u đubre, zar ne? Ipak, ti...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...