Čudotvorna maska od jednog jajeta: evo kako da brzo i lako uklonite mitisere

Uz pomoć ove jednostavne maske ćete veoma brzo i lako ukloniti sve mitisere.

Čudotvorna maska od jednog jajeta: evo kako da brzo i lako uklonite mitisere Foto: Profimedia

Problem sa problematičnom kožom sklonom pojavi bubuljica i mitisera, ponekad može da bude tako uporan i naglašen da predstavlja pravi pakao.

Pokušavali ste da pronađete pravi način na koji ćete rešiti ovaj problem?

VIŠE: Lepota i nega: 3 domaće maske za mekane i nežne ruke

Predlažemo vam jedno jednostavno, a pritom efikasno rešenje. To je maska za lečenje bubuljica, koju možete da napravite i upotriebite za samo nekoliko minuta.

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 1 papirna maramica
  • nekoliko odgovarajućih posuda

Način pripreme i upotreba maske:

Najpre razbijte jedno jaje i razdvojite belance od žumanceta. Nakon što ste to uradili, belance umutite, ali tek toliko da ono postane fino kremasto i da pritom zadrži providnu i penastu teksturu. Tako umućeno belance, u ravnomjernom i tankom sloju nanesite na kožu lica.

VIŠE: Zašto sultanija Hurem ima tako glatko lice i porcelanski ten: maska za lice po recepturi Merjem Uzerli

Zatim, papirnu maramicu iscjepkajte tako da jedan iscjepkan komad možete da zalepite na čelo, drugi komad na bradu, treći komad na nos i četvrti i peti komad na obraze. Zalepite komade maramice preko belanceta na pomenute regije kože lica. Ukoliko vam je ostalo još umućenog belanceta, dodatno ga nanesite ravnomerno na lice preko zalepljene papirne maramice.

Sačekajte da vaša maska od belanaca deluje onoliko koliko je potrebno da se komadi maramice potpuno osuše. Nakon toga, jedan po jedan komad papirne maramice brzim i preciznim pokretima odlepite sa lica. Osetićete blago peckanje na koži u trenutku kada se komadi maramice budu odepljivali. Može da se dogodi i da vam koža bude blago crvena. To ne treba da vas zabrine jer je samo trenutna i potpuno normalna reakcija kože.

Nakon toga, umutite žumance koje vam je preostalo nakon upotrebe jajeta i njime namažite kožu celog lica u tankom i ravnomernom sloju. Sačekajte da žumance deluje oko 5 minuta na kožu, a zatim se umijte što obilnije najprije što toplijom, a zatim i hladnom vodom.

Na koji način deluje ova maska?

Belance ima osobinu da neutrališe prisustvo masnoća i nečistoća koje su prisutne u unutrašnjosti vaših pora i koje uzrokuju pojavu bubuljica i mitisera. Uz to, belance deluje i tako što smiruje upalu kože zahvaćene prisustvom bubuljica i tako što zatvara pore.

VIŠE: Lepota: maska od meda i cimeta koja uklanja akne i ožiljke s lica

Sa druge strane, žumance sadrži izobilje hranljivih sastojaka koji jačaju otpornost kože na prisustvo bubuljica i mitisera. Svrha upotrebe papirne maramice je to što na taj način, sa lica možete da skinete znatno veću količinu masnoće i nečistoće sa kože, nego što biste mogli ukoliko bi ste belance samo isprali sa lica.

Koliko često je potrebno koristiti ovu masku?

Preporučljivo je koristiti je jednom nedeljno. Nije potrebno češće, a ne preporučuje se ređe od toga.

Izvor: Svezazenu.info

 
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt