ORIGINAL PARFEM ILI KOPIJA: evo kako da prepoznate lažne mirise koji kratko traju

Skuplji parfemi traju duže, a neretko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja menjaju tri ili četiri mirisne note.

ORIGINAL PARFEM ILI KOPIJA: evo kako da prepoznate lažne mirise koji kratko traju Foto: Profimedia

Mirise prepoznajemo i pamtimo po sećanjima koji nas za njih vezuju, a to je i jedan od razloga što kopije teško razlikujemo od originala.

Ipak, postoje smernice koje nam mogu pomoći. Prva je svakako slatkasta karakteristika kopija koja za svoje postojanje može zahvaliti ciljanoj potrošačkoj grupi, a to je mlađa populacija, koja često ima manje istančano čulo mirisa.

VIŠE: Aromatični horoskop - izaberite parfem po svom znaku

Još jedna smernica je postojanje različitih nivoa mirisa. Skuplji parfemi traju duže, a neretko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja menjaju tri ili četiri mirisne note, dok najbolje kopije u sebi sadrže maksimalno dve note.

Kako bi proverili svoj parfem, uverite se u prirodu njegovog mirisa odmah nakon nanošenja i nakon dva ili tri sata. Kopija bi trebalo da zadrži isti miris, dok će original najverovatnije promeniti notu.

VIŠE: Jedinstveni muzej u Srbiji: sestre Pudar iz Bezdana ljubav prema parfemima pretvorile u neverovatnu atrakciju

Treba imati u vidu da neki najskuplji mirisi zapravo ne menjaju note pa se ovaj način prepoznavanja ne može primeniti na sve parfeme.

Izvor: Kurir
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt