TAJNA SAVRŠENE FRIZURE: odaberite boju kose prema obliku vašeg lica

Prirodna boja kose odavno više nije u modi, osim ako nemate neku izuzetno zanimljivu nijansu. Evo nekoliko saveta kako da odaberete najbolju boju kose za vaš oblik lica.

TAJNA SAVRŠENE FRIZURE: odaberite boju kose prema obliku vašeg lica Foto: Profimedia

Boja kose već je odavno ušla u kategoriju odabira, i to toliko da se dobar deo žena više ni ne seća koja im je prirodna boja kose. Međutim, kad birate novu boju kose, dobro je znati koja boja najviše odgovara obliku vašeg lica.

Tako će srcoliko lice najviše doći do izražaja uz plavu boju kose, a uz takav oblik dobro stoje i smeđa, svetlo crvena i narandžasta boja kose.

VIŠE: Najmoderniji frizerski trik sa presom: brze lokne pomoću pegle za kosu (VIDEO)

Okruglo lice voli šiške, a najbolje je uz to imati pramenove i to svetlije na šiškama i gornjem delu lica, a ostatak kose trebalo bi da bude nekoliko nijansi tamniji.

Četvrtasto lice obično izgleda široko, pa frizeri predlažu tamnije nijanse smeđe i crvene, kao i crnu boju kose. U slučaju da volite pramenove, uz ovaj oblik lica najbolje će pristajati tamniji uz čelo i rubove lica.

VIŠE: Frizerski hitovi: izbor najboljih frizura za januar 2015.

Za kraj, ovalan oblik lica treba izbegavati kombinovati sa pramenovima jer će oni lice vizuelno dodatno izdužiti, a ne odgovaraju ni tamnije nijanse boja, pa je za ovakav oblik lica najbolje uzeti srednje nijanse plave, crvene, kestenjaste ili smeđe.

Izvor: Metro portal
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt