Pravilna nega farbane kose: šta svaka dama treba da zna pre nego što promeni boju

Svaka druga žena voli da eksperimentiše s bojom svoje kose. Ako se već upuštate u nove izazove, evo nekoliko saveta kako da sačuvate zdravu kosu i pravilno je održavate...

Pravilna nega farbane kose: šta svaka dama treba da zna pre nego što promeni boju Foto: Profimedia

Ukoliko ste se odlučili da osvežite svoj izgled, najbolje početi od kose! Promena frizure i boje kose mogu vas podmladiti i za deceniju. Međutim morate voditi računa da i nakon što dođete od frizera nastavite sa pravilnim održavanjem kako bi vlasi ostale zdrave, a boja intezivna.

VIŠE: Frizeri predstavljaju najnoviji trend za 2015: šatirajte kosu u nijansama "kornjačine kože"

Pročitajte savete stručnjaka kako da negujete kosu ukoliko ste se ofarbali u jednu od sledećih nijansi:

Zagasitocrna

Sasvim tamnu, crnu kosu ima najviše ljudi na svetu. Najvažnije je da je pravilno negujete da bi imala sjaj, jer on daje lepotu i najcrnjoj nijansi. Prilikom izbora farbi i preparata za negu birajte one koji sadrže makadamiju i argan.

Jarkoriđa

Crvena se smatra senzualnom bojom, a jarka bakarna, tikovina i mahagoni aktuelni su tonovi farbe za kosu. Kod njih je najvažnije održati intenzitet boje. Ri]a farbana kosa ne voli sun;evu svetlost, jer ubija crvene pigmente i boja pocinje da bledi. Zato svaki proizvod za negu vaše kose treba da sadrži UV zaštitu.

VIŠE: Svetski frizeri savetuju: ovo je glavna boja kose za 2015. godinu

Prirodno smeđa

Cool Brown je nova nijansa dobijena dodavanjem svetlijih i pepeljastih tonova da bi se ublažila težina braon boje. Za ovu prirodnu nijansu smeđe birajte preparate koji istovremeno čuvaju boju i kosi daju lep sjaj.

Svetloplava

Plavuše se najbolje provode! Mit ili zabluda, kako za koga! U svakom slucaju, sve žene u nekom trenutku požele da se ofarbaju u plavo. To je boja koja zahteva najviše nege, jer je dlaka prirodnih plavuša mnogo tanja nego kod brineta. Najveća opasnost su hemijski tretmani, koji mogu da istanje, osuše i umrtve vlasi. Da izbegnete beživotni žbun na glavi, koristite specijalne balsame, čiji sastojci apsorbuju kalcijum i magnezijum iz vode, što će kosi dati prirodni sjaj.

Pripremila: Ivana Vušković
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt