Goveđi gulaš sa žalfijom i vinom

Posebni aromatični dodaci pretvoriće običan gulaš u specijalitet koji će vaši ukućani često moliti da im spremite...

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,60 kg goveđeg mesa bez kostiju 
  • 900 g sitno seckanog crnog luka 
  • 20 g ljute aleve paprike 
  • 50 g soka od paradajza 
  • 50 g belog luka 
  • 20 g soli 
  • kašika žalfije 
  • 2 čena belog luka 
  • ulje 
  • so, biber 
  • 1 dl belog vina 

Priprema:

Meso operite i isecite na kockice, pa na vrućem ulju prepržite luk i meso. Dodajte alevu papriku, lovor, posolite, pobiberite i pržite uz mešanje dok tečnost ne ispari. Tad dodajte beli luk, paradajz, vino i vode koliko je potrebno da meso ogrezne. Dinstajte dok meso ne omekša (oko sat i po). Gulaš poslužite vruć, uz kuvan krompir ili širu testeninu.

Vreme pripreme: 2 sata

Recepte piše: Milja Lukić

Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...