Tri recepta za specijalna predjela

Ako ste se zasitili uobičajenih, tradicionalnih predjela, vreme je da probate nešto novo. Dajemo vam tri predloga za neobične kombinacije ukusa u predjelima, od kojih se dva izuzetno brzo spremaju.

Foto:Shutterstock Foto:Shutterstock

Slani mafini sa kačkavaljem i mladim lukom

Sastojci za 12 komada:

  • 100 g omekšalog putera
  • so
  • 4 jajeta
  • 200 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 150 ml mlaćenice (ili niskokaloričnog jogurta)
  • 3 mlada luka
  • 200 g kačkavalja

Priprema: Umutite puter i pola kašičice soli. Umutite jaja. Brašno i prašak za pecivo pomešajte sa puterom. Mladi luk iseckajte na tanke kolutove. 150 g kačkavalja iseckajte na kockice, a ostatak narendajte. U testo umešajte kockice sira i kolutiće luka.

Testo sipajte u papirne korpice za mafine, pospite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite mafine da se malo prohlade i servirajte.

Vreme pripreme: 55 min.

 

Sendviči sa lososom i grilovanom paprikom

Sastojci za 8 osoba:

  • 2 žute paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • 100 g pavlake
  • 2 kašike rena iz teglice
  • 8 kriški bageta
  • 80 g krem-sira
  • 200 g lososa isečenog na tanke šnite

Priprema: Zagrejte rernu na opciju za roštilj. Papriku isecite na tračice duge dva centimetra, pokapajte sa nekoliko kapi maslinovog ulja i izgrilujte ih u plehu sedam do deset minuta (dok ne dobiju braon ivice).

Pomešajte pavlaku i ren. Posolite. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na pleh obložen papirom za pečenje poređajte kriške hleba i ispecite ga.

Krem-sir i papriku namažite na četiri kriške, a na preostale stavite pavlaku i ren, pa preko šnite lososa. Ukrasite prema želji.

Vreme pripreme: 25 minuta.

 

Mini-palačinke sa povrćem

Sastojci za 8 osoba:

  • plavi patlidžan
  • so, biber
  • 2 crvene paprika
  • 4 tortilje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 kašike mlevenog bosiljka
  • 30 g parmezana
  • 2 kašike pavlake

Priprema: Plavi patlidžan posolite i ostavite kratko da se cedi. Papriku isecite na kockice, pa je sa plavim patlidžanom i dve kašike ulja grilujte (pecite) u rerni na 180 stepeni. Kad je pečeno, napravite pire. Začinsko bilje, parmezan, pavlaku i pire pomešajte, nafi lujte tortilje, urolajte ih, isecite napola i ukrasite. 

Vreme pripreme: 25 minuta.

Tekst: Marija Jakob


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...