POSNA POGAČA SRCE U SRCU: savijte testo u obliku rolata i ruža i napravite najlepšu svečanu pogaču (RECEPT + FOTO)

Srce od rolata ispunite ružama od testa - evo kako da napravite svečanu pogaču srce u srcu!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 125 ml kisele vode
  • 125 ml mleka od badema ili soje
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 80 g margarina

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠA SLAVSKA POGAČA OD MASNOG TESTA: ovaj recept i ukrašavanje kolača oduševio je ceo Fejsbuk (VIDEO + RECEPT)

Priprema:

Brašno prosejati, dodati so i izmešati. Ostaviti na stranu. Zagrejati bademovo mleko, dodati suvi kvasac i kašiku šećera, izmešati i ostaviti da se kvasac podigne. U brašno dodati podignut kvasac, kiselu, vodu, ulje i zamesiti testo. Isipati na radnu površinu i dobro umesiti testo.

Meni nije bilo potrebno više brašna i testo je dovoljno meko i nije lepljivo za ruke. Oblikovati u kuglu, vratiti nazad u vanglicu, pokriti i ostaviti na toplom mestu da se testo utrostruči.

Pripremite kalup u obliku srca, ako ga nemate, možete praviti ovu pogaču i u okruglom kalupu, biće podjednako lepa i u okruglom obliku.

PROČITAJTE JOŠ: Uskršnja pletenica pogača

Naraslo testo isipati na radnu površinu i početi sa delenjem.

Trebaju vam 8 kuglica po 54 g, 28 kuglica od po 19 do 20 g.

Da biste tanjili tesato, pomažite se sa gustinom.

Prvih 8 kuglica rastanjiti u veličini tacne od šoljica za kafu.

Uzeti jednu rastanjenu jufkicu, premazati sa omekšalim margarinom, staviti preko te jufkice drugu jufkicu i nju premazati sa omekšalim margarinom i onda i treću, koju ćete takođe premazati i završiti sa jufkicom, koju ne premazujemo.

Ostaviti ovako pripremljeno testo na stranu.

PROČITAJTE JOŠ: Slana predjela: pogačice s kajmakom (RECEPT)

Sad tako isto uraditi i sa ostale 4 jufkice.

Rastanjiti testo što više možete, premazati sa omekšalim puterom i zaviti u rolat, koji ćete rukama još malo rastanjiti.

Iseći prvi rolat na manje rolatiće oko 3 do 4 cm dužine i ređati uz ivicu kalupa, koji ste prethodno malo premazali sa margarinom.

Tako isto uraditi i sa drugim delom testa. 

Ako pravite u okruglom kalupu, trebalo bi da bude oko 23 do 24 cm prečnika.

Izvor: Pomoravka


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...