Jela s morskim plodovima: pržene lignje na tiganju - ucelo (RECEPT + POSNO)

Pržene lignje treba da budu reš i pikantne, ali ipak mekane! Kako da ne ispadnu žilave? Pročitajte...

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Lignje za prženje ucelo možete koristiti i sveže ali i tek odmrznute, piše Lepa & Srećna. Takođe, možete koristiti i gril tiganj, ali onda nije potrebno ulje, već samo premažite lignje uljem pre prženja.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lignji (očišćenih)
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • beli luk
  • peršun
  • opciono limun

Priprema:

Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac. Okrenite lignje i ponovo poklopite tiganj pa vratite na vatru.

PROČITAJTE JOŠ: Lignje na ribarski način

Povremeno podižite poklopac da izađe para, a kad sva tečnost od lignji uvri, dopržite ih na tišoj vatri da budu rumene. Još vruće pospite solju i biberom, dodajte seckani peršun i beli luk, promešajte, poklopite i čuvajte na toplom do služenja.

Drugi način: oceđene lignje posolite, pobiberite, pospite sokom limuna i ostavite desetak minuta pa pržite na gore navedeni način.

Služite sa barenim krompirom i blitvom.

Izvor: Lepa & Srećna


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...