Jagnjeće kolenice sa bulgur pilavom po receptu Ozkana Gulpinara: ovo je omiljeno jelo turskog glumca Tolge Tekina (RECEPT + FOTO)

Popularni turski glumac Tolga Tekin iznenadio je sve obožavaoce kulinarskim umećem! Otkrivamo vam njegov recept za jagnjeće kolenice sa bulgur pilavom...

Foto: Instagram, Shutterstock Foto: Instagram, Shutterstock

Turski glumac Tolga Tekin (43), Barbarosa iz "Sulejmana Veličanstvenog", koga upravo gledamo kao sebičnog i nezrelog gubitnika Ozkana Gulpinara u seriji "Paramparčad", otkriva da je najlepše trenutke detinjstva proveo pored majke u kuhinji. A da nije glumac, sigurno bi, kaže, otvorio restoran i sam kuvao u njemu, piše Lisa.

I zato kad god ugrabi vremena, ovaj harizmatični neženja voli da priprema specijalitete koje je naučio od majke. Mnogo toga on zna da skuva, ali su mu jagnjeće kolenice sa bulgur pilavom najdraže jelo

PROČITAJTE JOŠ: Vrhunski specijaliteti: jagnjeće pečenje u mleku

Tolga je objasnio na koji način sprema ovaj specijaltet:"U ekspres-loncu skuvam jagnjeće kolenice sa belim lukom, šargarepom, glavicom crnog luka, lovorovim listom i biberom u zrnu. Tu vodu ne bacam, nju iskoristim za spremanje bulgur pilava. A kolenice posle stavim preko pilava malo pre nego što će biti gotov. Uz to serviram čobansku salatu. Mmm, divota, jedna!"

Bulgur pilav s jagnjećim kolenicama

  •  6 kolenica
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • 3 lista lovora
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 1 manja glavica belog luka

Za pilav:

  • 2 čaše bulgura
  • 1 luk
  • 1 crvena i 3 zelene paprike
  • 3 kašika maslaca 
  • so
  • 4 čaše supe od mesa
  • nekoliko čeri paradajza za ukrašavanje

Priprema:

Kolenice i povrće kuvati u dva litra vode dok meso ne bude mekano. Kolenice izvaditi (po želji meso se može odvojiti od kostiju), a vodu sačuvati za bulgur.

Za bulgur izrendan luk i paprike propržiti na maslacu, dodati bulgur, još malo pržiti, pa naliti vodom u kojoj se kuvalo meso. Posoliti i pobiberiti, poklopiti šerpu i kuvati na tihoj vatri dok bulgur ne upije svu tečnost. Pred kraj odozgo staviti kolenice, da se mirisi prožmu. 

Gotov bulgur sipati na tanjir za serviranje, preko njega staviti kolenice, ukrasiti čerijem i grančicama peršuna.

Čobanska salata

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 veća ili 4 manja krastavca
  • 4 paradjza
  • 2 zelene paprike
  • 1 limun
  • Peršun
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So

Priprema salate:

Sve sastojke iseckati na kockice, sastaviti ih, posoliti i začiniti limunom i maslinovim uljem.

PROČITAJTE JOŠ: Vezirski pilav

Tekst: M. R. 

Izvor: Lisa


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...