Pileći bataci na turski način

Pikantna piletina sa blagim, osvežavajućim prilogom biće jedno od onih jela koje se uvek sipa dvaput...

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 4 pileća bataka (po 200 g) 
  • so, biber 
  • 2 kašike margarina 
  • 3 kašike ulja 
  • 200 g luka
  • 4 čena belog luka
  • 500 g paradajza 
  • 200 g šargarepe 
  • 4 paprike
  • zelena ljuta papričica
  • po prstohvat korijandera, pimenta, mlevenog karanfilića, crvenog bibera 
  • po kašičica mlevenog timijana i ruzmarina 
  • 2 mlada luka 
  • 200 g krastavca
  • 400 g jogurta
  • 2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i margarinu deset minuta. Crni i beli luk sitno iseckajte. Paradajz oljuštite, isecite na četvrtine. Šargarepu isecite na kockice. Papriku i ljutu papričicu očistite i iseckajte. Izvadite meso. Luk i polovinu belog luka izdinstajte na masnoći. Šargarepu i paprike dodajte. Začinite solju, biberom, ostalim začinima, timijanom i ruzmarinom. Dodajte meso, pa oko 25 minuta dinstajte. Pre serviranja iseckajte mladi luk. Krastavce oljuštite i sitno ih iseckajte. 

Pomešajte ih sa jogurtom, solju, biberom, preostalim belim lukom, peršunom i kašikom ulja. Servirajte uz jelo.

Recepte piše: Marija Jakob


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...