Mekane piroške sa mesom

Ukusne piroške sa mesom idealne su za doručak ili večeru.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pakovanje smrznutog lisnatog testa
  • jaje
  • 300 g mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • 40 g margarina
  • 2 tvrdo kuvana jajeta
  • so, biber
  • veza seckanog peršuna

Priprema: Testo odmrznite i razvucite na 3 mm. Kalupom izvadite 12 krugova precnika 8 cm. Ivice testa ovlažite vodom. Za fil propržite sitno secen crni luk, dodajte meso, iseckana kuvana jaja i zacine. Kad se dobro isprži, ohladite i na svaki komad testa stavite po kašiku fila, poklopite drugim krugom testa i spojte ivice. Piroške premažite razmućenim jajetom, poređajte u pleh podmazan margarinom i pecite na 180-200 stepeni 25 minuta.

Savet: Veličinu piroški određujete sami, kao i njihov oblik, ali imajte jedno ograničenje: piroške su duguljaste, a ako baš volite oble, neka budu izdužene.

Recepte piše: Milja Lukić


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...