Povratak na članak

Tri recepta za mućkalicu

Mućkalica. Sastojci: 400 g mesa po izboru (svinjsko, teleće ili goveđe), 60 g masnoće, 200 g belog luka, 200 g sveže paprika, 200 g paradajza, 1 dl crnog vina, kašičica senfa, feferon, po želji veza peršuna, so, biber. Priprema: Meso, luk, papriku i paradajz isecite na kockice, peršun sitno naseckajte. Meso na brzinu prepecite, posolite, pobiberite, dodajte senf i dinstajte dolivajući po malo vode dok ne omekša (oko pola sata). Dodajte povrće. Poklopljeno dinstajte još 5 minuta. Pred serviranje dodajte vino, seckan peršun i, ako volite, seckan feferon. Mućkalicu možete da pripremite i na žaru. U tom slučaju, meso ispecite u većim komadima, potom ga isecite na sitnije komade i pomešajte sa dinstanim lukom I ljutom paprikom.

Ostale slike iz galerije:

 
ostavite komentar
bonus video
Inicijalizacija u toku...