Povratak na članak

Tri recepta za mućkalicu

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Leskovačka mućkalica. Sastojci: 1 kg svinjskog mesa od vrata (s masnoćom), 200 g mesnate slanine, 4 -5 većih glavica crnog luka, 10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika, 500 g očišćenog paradajza (ili flaširanog, iz zimnice; kečap nikako), 2 glavice belog luka, 2 -3 suve paprike, so, tucana ljuta paprika i vegeta, 1,5 dl ulja. Priprema: Meso pospite vegetom, isecite ga na deblje šnicle, zatim na srednje krupne kocke, pa ga ispecite na roštilju. Možete da napravite i ražnjići, pa ih kasnije skinite sa štapića. U međuvremenu sitno iseckajte crni luk i utrljajte 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu. Dinstajte luk na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz povremeno dodavanje tople vode. Kad je luk dobro upržen, dodajte sečene paprike i paradajz, kao i sitno seckan beli luk. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Dodajte meso, nalijte s vrlo malo vode i krčkajte dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu. Začinite po ukusu. Po želji, mućkalicu možete i da zapečete u rerni.

Ostale slike iz galerije:

 
ostavite komentar
bonus video
Inicijalizacija u toku...