Povratak na članak

Tri recepta za mućkalicu

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ljuta mućkalica s pasuljem. Sastojci: 800 g junetine, 2 struka praziluka (ili veza mladog luka),250 g pasulja iz konzerve,2 ljute paprike, kašika aleve paprike,veza sitno sceckanog peršuna,kašika brašna, 4 dl vode, so, vegeta, biber,ulje za dinstanje mesa. Priprema: Sve sastojke očistite, operite i iseckajte. U tiganju na malo ulja dinstajte praziluk dok ne omekša, dodajte meso i papriku, pa dinstajte dok meso ne porumeni. Umešajte brašno i alevu papriku. Brzo mešajte da se ne stvore grudvice. Nalijte vodom i pustite da se prokuva. Dodajte pasulj, peršun i sve začine, dobro izmešajte i smanjite vatru, da se tiho krčka, najkraće 45 minuta. Kao prilog poslužite kuvan pirinač ili pire krompir.

Ostale slike iz galerije:

 
ostavite komentar
bonus video
Inicijalizacija u toku...