Povratak na članak

Tri recepta za kiselu papriku

Foto: Sutterstock

Foto: Sutterstock

Paprika sa belim lukom. Sastojci za 2 tegle od po 500 ml: 1 kg crvenih paprika, 2 ljute papričice, 8 čenova belog luka, so, 250 ml vinskog sirćeta, 25 g šećera, kašika zrna slačice. Priprema: Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite. Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika. U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle. Priprema 30 minuta + mariniranje 8 sati + kuvanje 4 minuta.

Ostale slike iz galerije:

 
ostavite komentar
bonus video
Inicijalizacija u toku...