Povratak na članak

Tri recepta za kiselu zimnicu

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ukiseljena šargarepa. Sastojci za 2 tegle od po 500 ml: 500 g šargarepe, 1 luk, po kašičica, korijandera, soli i bibera, malo karija i rendanog đumbira, 2 kašike pomorandžine kore, 50 g suvog grožđa, 250 ml sirćeta, 40 g oraha, 350 g šećera za želiranje Priprema: Izrendajte šargarepu. Iseckajte luk. Pomešajte sa začinima, koricom, suvim grožđem i sirćetom. Ostavite 6 sati da odstoji. Kuvajte oko 40 minuta. Iseckajte orahe, posle 1/2 sata dodajte ih zajedno sa šećerom smesi i kuvajte do kraja. Sipajte u tegle i dobro zatvorite. Blanširanje: Neke tvrđe sorte povrća pre mariniranja morate blanširati, npr. šargarepu 4 minuta ili brokoli 2 minuta.

Ostale slike iz galerije:

 
ostavite komentar
bonus video
Inicijalizacija u toku...