Povratak na članak

Tri recepta za kiselu zimnicu

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kiseli krastavci. Sastojci za 2 tegle od po 500 ml: 700 g krastavaca, 300 g vlašca, 250 ml sirćeta, 250 ml belog vina, 5 karanfilića, 5 listova lovora, 2 šipke cimeta, kašičica bibera u zrnu, 5 borovnica, 500 g šećera za želiranje. Priprema: Krastavce operite, oljuštite, uzduž presecite, uklonite semenke i isecite na komade. Očistite vlašac. Zakuvajte sirće sa vinom i začinima, pa kuvajte 10 minuta. Dodajte vlašac i kuvajte još 8 minuta. Nakon 3 minuta dodajte šećer i krastavce. Stavite u tegle i zatvorite.

Ostale slike iz galerije:

 
ostavite komentar
bonus video
Inicijalizacija u toku...