Povratak na članak

Tri recepta za kiselu zimnicu

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ukiseljene tikvice i paradajz. Sastojci za 2 tegle od po 500 ml: 300 g manjih tikvica, 300 g paradajza, 200 g celera, crvena i zelena ljuta papričica, kašika seckanog peršuna, 500 ml voćnog sirćeta, kašika soli, 500 ml ulja, Priprema: Operite tikvice i isecite ih na kolutiće. Očistite celer, isecite ga na kockice i blanširajte 2 minuta. Povrće nataknite na drvene štapiće i stavite u teglu. Očistite papričice, odstranite semenke, isecite na kolutiće, pa dodajte u teglu zajedno s peršunom. Pomešajte sirće, ulje i so, prelijte preko povrća i dobro zatvorite. Marinirajte sedam dana.

Ostale slike iz galerije:

 
ostavite komentar
bonus video
Inicijalizacija u toku...