Nenad Blagojević dobitnik priznanja za istraživačko novinarstvo

Novinar i urednik u nedeljniku „Lisa“ Nenad Blagojević (34) na tradicionalnoj dodeli nagrada „Poslovni čovek godine“ dobio je od „Kluba privrednih novinara“ priznanje „Gordan Ranitović“ za 2013. godinu za istraživačko novinarstvo.

Foto: Manga. Uz Nenada, na slici su i Miljka Bogićević, iz Kluba privrednih novinara (levo) i Nataša Ranitović, supruga pokojnog Gordana Ranitovića (desno. Foto: Manga. Uz Nenada, na slici su i Miljka Bogićević, iz Kluba privrednih novinara (levo) i Nataša Ranitović, supruga pokojnog Gordana Ranitovića (desno.

Nenad u "Lisi" piše o ljudima koji se bave neobičnim poslovima i hobijima, o mladima koji se iz grada sele na selo da bi se bavili poljoprivredom ili seoskim turizmom, o ljudima koji su napravili uspeh zahvaljujući svojim idejama i radu, prati turističke manifestacije i, jednom rečju, piše o vrednim i kreativnim ljudima kojih možda nema dovoljno u našim medijima. 

Godišnje objavi stotinak životnih priča i predstavlja mlade talente: sportiste, matematičare, umetnike, plesače, po našoj zemlji uzduž i popreko putuje vozom i autobusom i to mu, kako kaže, donosi nove priče. Inspirišu ga i mešoviti parovi i stranci koji žive u Srbiji, ljudi iz malih gradova, destinacije u Srbiji i inostranstvu, naši sunarodnici koji žive negde daleko.

Nakon boravka na Sejšelskim ostrvima i francuskom ostrvu Reunion, o čemu je napisao pregršt reportaža, uradio intervju sa predsednikom Sejšela Džejmsom Mišelom kao i ekskluzivnu priču o srpskim porodicama i pravoslavnom svešteniku koji tamo žive, od Ministarstva turizma Sejšela na Sajmu turizma u Londonu dobio je novinarsko priznanje "Friends of Seychelles" (Prijatelji Sejšela) za promociju Sejšela u Srbiji i svojevrstan je novinarski ambasador ove zemlje u Srbiji. 

Član je „Udruženja novinara Srbije“, organizacije „Mladi za turizam“ i „Udruženja frankofonih novinara Srbije“. 

Novinarstvo je zavoleo kao četrnaestogodišnjak uređujući dečiju emisiju na „Radio Sremčici“, a nakon „Radija Golf“, „S“ i „Zvezdara“, u 24. godini dobija prvi stalan posao u „Nedeljnom telegrafu“ i mesečniku „Zdravlje i lepota“. Pisao je životne priče u nekoliko časopisa, a poslednjih pet godina kao stalan član redakcije nedeljnika „Lisa“ izdavačke kuće „Adria media Serbia“.  

Za čitaoce portala Lise.rs, Nenad je izabrao svoje tri omiljene priče objavljene na našem portalu na koje vas sa zadovoljstvom podsećamo! To su: Venčanje koje smo čekali 23 godine, Moderni pastiri sa Homolja i Sejšeli: egzotika od koje zastaje dah. Uživajte i vi u njima.

 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...
(VIDEO) KAD TIGRIĆ PRVI PUT UĐE U VODU: Njegova reakcija će vas potpuno raznežiti!

Ovaj tigrić je zaista presladak poput male pitome mace. Ni traga od opasne zveri u koju će jednog...
(VIDEO) REAKCIJA PAPAGAJA KADA JE VIDEO GAZDU: Počeo da igra i peva od sreće!

Kada je vlasnik jednog papagaja došao kući i sam se iznenadio reakciji svog pernatog ljubimca....
(VIDEO) JAGODE SU LJUDIMA PRAVA POSLASTICA! Da li ste znali da i kornjače uživaju u njima?

Poznato je da su kornjače izuzetno otporne životinje koje mogu u izuzetnim situacijama, bez hrane...