Pribojska Banja - lek za dušu

U turističkim prospektima Pribojska Banja je opisana kao „raj za dušu i lek za bolesno telo”. Nalazi se na 550 m nadmorske visine, udaljena je 5 km od Priboja, grada na tromeđi Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Pribojska Banja - lek za dušu

Do banje se dolazi prugom Beograd-Bar i magistralnim putem Beograd-Podgorica preko Nove Varoši i Bistrice. Smeštena je na vrhu duboke, šumovite i pitome doline, okružene planinama Starovlaške visije. Na severu se diže Crni vrh obrastao borovom šumom, a na jugu Lisja stena pod lipom i smrekom. 

Ova banja je, zbog klimatskih faktora, uz kombinaciju hidroterapije, idealno mesto sa preventivnim dejstvom kod zdravih ljudi i sportista. Vazduh je veoma čist i svež, ispunjen aromatičnim mirisom borovinom i omamljujućim dahom procvetale lipe. Posetioci mogu da uživaju u prekrasnoj panorami Limske kotline.

Tokom boravka u Pribojskoj Banji možete da odsednete u nekom od 53 domaćinstva sa kategorisanim sobama. U zavisnosti od udaljenosti od banjskih kupatila, cene se kreću od 300 do 500 dinara po jednom danu, plus troškovi boravišne takse od 50 dinara. Doručak u restoranima je 150, ručak 250, a večera 220 dinara. Dodatne informacije možete dobiti u Turističkoj organizaciji Priboj na telefon 033/ 451 599. U Centru za rehabilitaciju pun pansion u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom košta dnevno 1.296 dinara (1.006 dinara bez kupatila), a polupansion u dvokrevetnoj sobi 1.086 dinara sa kupatilom (856 dinara bez kupatila). Poseban doživljaj pruža manastir Sveti Nikola koji se nalazi u centru Banje. Nije poznato ko je bio njegov ktitor, ali je poznato da su Nemanjići bili obnovitelji i darodavci ovog svetog zdanja.

Tekst: Nenad Blagojević


Pogledajte galeriju slika

Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Da li je sve stvarno tako lako: Poznati parovi otkrivaju svoj recept za srećan brak (VIDEO)

I dok mnogi maštaju o bajkovitoj ljubavi koja traje zauvek, poznati parovi otkrili su kako stvarno...
(VIDEO) KOŠULJA SLOŽENA ZA 2 SEKUNDE! Super trik za ekspresno sređivanje odeće!

Hrpa majica i košulja je oprana i ispeglana, ali ko će sad sve to složiti i...
Praznična dekoracija: Najlakši način da sami napravite očaravajući božićni venac

Najzabavniji deo godine je počeo! Vreme je da u svoj dom unesete praznični duh i dekorišete ga...
ZADIVITE SVE ZA NOVU GODINU! Napravite predivne ukrase od onoga što ima svaka kuća!

Ide Nova godina i verovatno ste planirali da uskoro izvadite kutije sa ukrasima i njima...