Oprez za dame: ove turističke destinacije mogu biti opasne ako putujete same

Veliki broj žena vole da putuju same jer je to vide kao slobodnu avanturu koju nikada neće zaboraviti. Ali nisu sva mesta toliko bezbedna da ih žena sama poseti...

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Putovanja na daleke egzotične destinacije uvek donose nova iskustva koja bogate ljudski život. Užasavajući zločini u kojem su žrtve ženske osobe zabrinjavaju posebno u zemljama poput Indije ili Maroka.

Vlasnica portala Međunarodni ženski putnički centar, Džuli Krucer, savetuje žene na kojim mestima u svetu moraju biti oprezne.

„Zapanjena sam informacijama koliko nesigurnih mesta za žene imate na svetu. Postoje i mesta u koja uopšte ne možete da uđete ako ste žena. Potpuno podržavamo slobodu žena da putuju, ali moramo se pomiriti s činjenicom da žene nisu dobrodošle svugde“, rekla je Krucer.

PROČITAJTE VIŠE: Solun: grad čudesne istorije i lepote kojem se turisti rado vraćaju

Blogerka Stefani Jodel putuje vrlo često. Istakla je kako se tokom svojih putovanja osećala sigurno.

MailOnline Travel napravio je listu popularnih destinacija u kojima bi žene koje vole da putuju same trebalo da budu opreznije:

Indija

Bande često za svoje žrtve biraju lokalne žene ali turistkinje i broj slučajeva silovanja je u velikom porastu. Prema nekim informacijama, slučaj silovanja prijavi se svakih 20 minuta. Ranije ovog meseca japanska studentkinja je drogirana i silovana u severnoj Indiji.

Brazil

Fascinantne fotografije karnevala iz Rio de Žaneira samo su maska za činjenicu da je Brazil jedna od zemalja sveta u kojoj je stopa nasilja izuzetno visoka. I kod njih je broj slučajeva silovanja u porastu. Pre dve godine američku turistkinju silovala je banda u javnom autobusu dok su njenog momka vezali lisicama i nije mogao da joj pomogne.

PROČITAJTE VIŠE: Fin: ostrvo iz bajke za savremene princeze (FOTO)

Turska

MailOnline Travel navodi kako je ovo lepa zemlja, ali da im čudan odnos prema ženama. Takođe, nasilje nad ženama je, ističu, tabu tema u ovoj zemlji.

Tajland

Milioni turista poseti ovu zemlju svake godine, ali ono što je šokiralo svet prošle godine jeste ubistvo Britanaca Dejvida Milera i Hane Viteridž koja je i silovana. Ovaj stravični slučaj dogodio se u septembru prošle godine.

Egipat

Nakon događaja iz 2011. godine u ova država je karakteristična po nestabilnoj bezbednosnoj situaciji. Povećan je broj seksualnih napada.

Kolumbija

Turizam u Kolumbiji je u procvatu tokom poslednjih godina. Iako je bezbednija nego što je to bilo pre 10 godina, seksualno nasilje nad ženama je i dalje prošireno, pogotovo nad ženama koje su sa ruralnih mesta.

PROČITAJTE VIŠE: 8 bisera Srbije: upoznajte najlepše manastire u našoj zemlji

Južnoafrička Republika

Turizam je u razvoju u ovom delu afričkog kontinenta, ali ova zemlja je i dalje jedna od najnebezbednijih na svetu. Veliki broj slučaja silovanja, pljački, ranjavanja pištoljima itekako su doprineli tome. Više od 66.000 slučaja seksualnog napastvovanja prijavljeno je u periodu od 2012. do 2013 godini.

Maroko

Za prava žena smatra se da skoro i ne postoje u ovoj zemlji. Ženama koje putuju same savetuje se da pripaze na način oblačenja jer su stanovnici Maroka konzervativni i religiozni.

Meksiko

Iako veliki broj poznatih ličnosti, pogotovo iz Amerike, posećuje ovu zemlju, stopa nasilja je visoka. Razmena vatre pucanjem iz pištolja i silovanja u sredstvima javnog prevoza su vrlo česta pojava.

Kenija

Svoj turizam ova zemlja izgradila je promovišući safari parkove i život u divljini. Prema izveštajima, žene u gradskim i seoskim područjima vrlo često su izložene nasilju. Oko 32 posto devojaka bude žrtva seksualnog nasilja pre nego što odrastu. Česte su i otmice turista.

Izvor: RTS


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...
(VIDEO) KAD TIGRIĆ PRVI PUT UĐE U VODU: Njegova reakcija će vas potpuno raznežiti!

Ovaj tigrić je zaista presladak poput male pitome mace. Ni traga od opasne zveri u koju će jednog...
(VIDEO) REAKCIJA PAPAGAJA KADA JE VIDEO GAZDU: Počeo da igra i peva od sreće!

Kada je vlasnik jednog papagaja došao kući i sam se iznenadio reakciji svog pernatog ljubimca....
(VIDEO) JAGODE SU LJUDIMA PRAVA POSLASTICA! Da li ste znali da i kornjače uživaju u njima?

Poznato je da su kornjače izuzetno otporne životinje koje mogu u izuzetnim situacijama, bez hrane...