U domu Olje i Dragana Kojića Kebe: U našoj kući ima svega, od "Kineza" do rozentala

"Moja Olja je sve nas u kući obavila nekakvom aurom kojom nas štiti pa u našem domu uvek vlada harmonija, kaže popularni pevač Dragan Kojić Keba... "

Foto: Story, Dejan Milićević Foto: Story, Dejan Milićević

Kada zakoračite u dvorište našeg čuvenog folk pevača Dragana Kojića Kebe (54) i njegove supruge Olge (50), dovoljan je samo jedan pogled da zaboravite na sve medijske napise o skandalima i senzacijama koje su do tog trena asocirale na njihovu porodicu i dom. 

Tako blizu srca prestonice, oni su na Bežanijskoj kosi istovremeno izolovani ne samo fizički u njihovoj porodičnoj oazi, već i načinom na koji vode svoj život. 

Sve je ovde podređeno miru koji je utemeljen na snažnoj ljubavi kao glavnom osloncu njihovog tri decenije dugog braka, pa ne samo o vedrim temama, već i onim škakljivim, supružnici govore s jednakom sigurnošću. 

Dragan je u svom maniru, bez potrebe da dodatno razmišlja o tome hoće li ga iskrenost još jednom skupo koštati, dok je Olja, kako je svi od milošte zovu, znatno rezervisanija. Prošlo je mnogo vremena otkako su doneli odluku da ugoste novinare u svojoj kući. Istoj onoj, pred kojom su do pre nekoliko dana dežurale brojne ekipe foto-reportera ne bi li zabeležili kako nova devojka njihovog sina Igora, pop zvezda Severina Vučković, ulazi ili izlazi iz nje.

VIŠE: Željko Joksimović: Zašto je Jovana moja – žena za sva vremena (FOTO)

"Paparaci su nam tih dana opsedali kuću. Jednog jutra otišla sam na Zemunsku pijacu, a Dragan je za to vreme spremio doručak. Nataša se javlja preko skajpa, pričali smo i uživali. Nekoliko dana kasnije u novinama je osvanuo naslov 'Razdor u porodici Kojić'. Pa zar to nije smešno? Ali, ja se nekako lako nosim s tim. Ako sam raspoložena, nijedna neprijatna vest o nama ne može to da mi pokvari. 

Isto je i kada sam neraspoložena, koliko god lepo pisali o nama, ja svoje moram da odbolujem. Uostalom, meni su najvažniji moja mirna savest i život u naša četiri zida", počinje razgovor Olja ostavljajući utisak kako upravo ona u porodici Kojić drži sve konce u svojim rukama. Ne zbog toga što je na to prinuđena, već zato što je to rezultat njene velike želje. U šali kaže da je to zbog njene Device, ne samo kada je reč o odnosima u porodici, već i o uređenju doma. Fotografisanje nije moglo da počne dok ona nije sve aranžirala onako kako to inače uvek radi. 

"Svaku saksiju cveća lično sam kupila i unela u naše dvorište. Sadila sam ovo cveće i gde god da odemo, srećni smo kad se vratimo u naše dvorište. Svako radi svoj posao, a ja sam savršena domaćica i uživam u tome, što je privilegija", nastavlja Olja ostajući dosledna iskrenosti na kojoj se u domu Kojića uvek potencira. Tako je zajedno sa suprugom vaspitavala i decu, samo što ostaje mogućnost da se ta istina nekada plasira i na šaljiv način.

VIŠE: Lepa Brena otvorila dušu: "Sebe uopšte ne doživljavam lepom!"

"Igor je duhovit dečko i uvek smo imali pravu saradnju kada je reč o njegovom emotivnom životu, pa čak i dok je zbog fudbala živeo na Kipru, u Rumuniji ili Portugalu. Dovoljno je da ga vidim preko skajpa i zaključim kakvog je raspoloženja. Uvek je pun ljubavi, pleni i čovek jednostavno ne može da ga ne voli. Nije što je moj sin, ali to majka retko rađa. U februaru je bio na mom koncertu u Zagrebu, što mi je bilo čudno jer to inače retko kad radi. Posle deset dana opet je otišao u hrvatsku prestonicu. Tada je već pojasnio da tamo ima devojku. 

Kada sam ga pitao čime se ona bavi, rekao mi je 'Pa igra folklor'. Nedugo potom, s njom je boravio u inostranstvu i tada sam posumnjao da sprema neko iznenađenje. Onda je samo jednog dana 'banuo' na vrata sa Severinom. Pružio sam joj ruku i poželeo dobrodošlicu, mada se u meni sve okrenulo. Pošto se Igor stalno šalio kako će mi prirediti skrivenu kameru, pomislio sam da je to taj trenutak. Umesto toga, rekao je 'Ovo je moja devojka koja igra folklor'. 

Malo nam je trebalo da se lepo upoznamo. Pričali smo, šalili se, čak i zapevali, da bismo Olja i ja iste noći shvatili kako je Severina zaista divna osoba. Kad mi je dete srećno, ja letim. A ovo je prava ljubav i šta ću, preostaje mi samo da uzmem gitaru i zapevam", veselo priča pevač i dodaje "Njihova veza jeste senzacija i ljudi na to gledaju sa čuđenjem, a sve se desilo kao grom iz vedra neba. Ni u jednoj milisekundi nismo razmišljali da li bi trebalo da budemo protiv te veze. Uverili smo se u njihovu iskrenu ljubav i da je Severina divna majka, žena koja iskreno voli i koju Igor jednako tako voli. Ko god misli da mi kao roditelji grešimo, to je njegov problem. Volimo da kažemo kako ćemo im se mešati u vezu na najbolji mogući način", dodaje Dragan i ističe da o Severini nije imao predrasude.

"Spojila ih je dobrota. Kad ih vidim tako zaljubljene, vrate me u našu mladost. Setim se Dragana i mene, one scene dok najsrećniji zajedno pakujemo stvari u isti kofer. Prava ljubav vidi se iz aviona i još te prve večeri uživala sam u njihovoj sreći. Sve drugo je u Božjim rukama, kako oni odluče, tako će im biti. Imaju naš blagoslov za izbor svog srca", s osmehom kaže Olja koja na ličnom primeru dokazuje šta znači prava ljubav. Priča o njenom i Draganovom razvodu pre nešto više od godinu i po dana, otvorila je još jednom temu o turbulentnom periodu koji je potresao njihov brak. Draganova vanbračna veza često je intrigirala javnost, o čemu je on nekoliko puta davao izjave, ali je tim povodom, do ovog trenutka, Olja ćutala. 

"Nekoliko puta imala sam potrebu da otvorim dušu i ispričam svoju priču kojom bih možda pomogla drugim ženama. Ali, svaki put bi me sprečila pomisao na to da će neko zloupotrebiti moju iskrenost. Evo, sada kažem, moja povređena sujeta ne može da se poredi sa količinom griže savesti i bola koju Dragan oseća. Uopšte ne razmišljam o sebi i tako je od prvog trenutka tog nemilog događaja. Uostalom, svaka žena zna gde je njeno mesto u srcu muškarca. Nema neoprostivog greha, samo neokajanog, a Dragan je svoj okajao", kaže Olja.

"Gde nikada nije bilo ljubavi, ona ne može iznenada ni da se rodi. Sve sam uradio po zakonu, ali on ne može da mi iščupa srce iz grudi. Što se Oljinog i mog braka tiče, bio je, jeste i biće, a kako ga mi uređujemo, to je samo naša stvar. Nijedno slovo zakona ne može da ga uredi bolje nego naše srce i zato planiramo venčanje u crkvi", dodaje pevač, čiju je trenutnu slabost pre skoro dve decenije Olja oprostila shvativši je na sebi svojstven način.

"Žena zna na koga može da bude ljubomorna. Apsolutno mi je o tome ispričao sve, čak i više nego što sam htela da znam. Kod nas je najvažnija iskrenost, ali i mi se često posvađamo, nije ni kod nas samo med i mleko. Pogotovo se raspravljamo oko garderobe koju će Dragan obući na koncertu ili televizijskom gostovanju. Imali smo mnogo problema u braku, kao i svi, ali ako ti je stalo do nekoga, moraš da imaš i drugačije mišljenje, pa i da se posvađaš. Najgora je ravnodušnost.

Nikada nismo imali problema zbog drugih žena, imam puno poverenje u njega i nisam ga proveravala. Svako ima svoj krst, pa ako nam je ovo najveći problem, neka tako ostane", sigurna je Olja, za koju se nameće pitanje kako je, kao neko koga javni svet ni najmanje ne interesuje, postala savršena polovina čoveku čija je privatnost često bila pod lupom javnosti.

"Ne znam kako bi naš život izgledao da nije tako. Navikla sam, valjda nas taj adrenalin drži. Jer, kod nas se stalno nešto dešava. Nekad gore, nekad bolje, ali bar nam nije dosadno. Samo neka je veselo, uostalom, možda se Dragan i ja zaista ponovo venčamo, ali samo u crkvi. Da ne volim pompu i pažnju, govori i to da sam ludela i na sopstvenoj svadbi koja je bez moje želje trajala četiri dana", iskrena je Olja, u trenutku kada je njen suprug bez dileme demantuje.

"Bila je to najlepša svadba na Balkanu! Pa trebalo je stići do Mostara gde smo išli po mladu. Tamo smo slavili do zore, potom smo drugi dan nastavili u Gradskoj kafani u Loznici, treći kod mene kući u Klupcima i na kraju četvrti dan u Velikom selu, takođe kraj Loznice, odakle je Oljin otac", ponosan je pevač. 

VIŠE: Marinko Rokvić: Žene su moja najvernija publika

"A onda smo krenuli na bračno putovanje. Inače, ja sam često sa roditeljima odlazila u Dubrovnik i pamtim kako sam rekla da tamo nikada ne bih išla na medeni mesec, što mi se ipak desilo. Takođe, stalno smo leti išli u tatino rodno selo kod Loznice, pa sam mu rekla da kad napunim osamnaest godina, Drinu više neću preći! Ali, eto, u devetnaestoj sam se ipak udala s te strane. Isto tako, verovala sam da na mojoj svadbi neće biti ni takta od narodne muzike, a ispalo je da nisam znala šta se sviralo i pevalo", sećanje je koje Olji vraća osmeh na lice. 

"Bila je vrlo mlada, imala je svega sedamnaest godina kada smo se zavoleli. Posle nekoliko meseci zabavljanja, setio sam se jednog svog sna koji me je ozbiljno uplašio. Sanjao sam Oljin lik i kako baš njome treba da se oženim. Valjda je to neka magija, metafizika... Definitivno nismo sami na ovom svetu i nije ovo jedini život. Ipak, sve što se desi, tako je moralo da bude. Uz to, kad sam se oženio, imao sam tremu i pitao se šta ću raditi s jednom ženom ceo život. Od tada su prošle 32 godine, a može još 320 da ih ode, biće isto. Iskreno se volimo, a sve ostalo je u Božjim rukama", opisuje Dragan u trenutku kada ga Olja podseća da su u braku 32 godine. 

Istinska ljubav za reči ne zna... pročitajte na drugoj strani teksta!


1 2 next

Pogledajte galeriju slika

Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
(VIDEO) KAD TIGRIĆ PRVI PUT UĐE U VODU: Njegova reakcija će vas potpuno raznežiti!

Ovaj tigrić je zaista presladak poput male pitome mace. Ni traga od opasne zveri u koju će jednog...
(VIDEO) REAKCIJA PAPAGAJA KADA JE VIDEO GAZDU: Počeo da igra i peva od sreće!

Kada je vlasnik jednog papagaja došao kući i sam se iznenadio reakciji svog pernatog ljubimca....
(VIDEO) JAGODE SU LJUDIMA PRAVA POSLASTICA! Da li ste znali da i kornjače uživaju u njima?

Poznato je da su kornjače izuzetno otporne životinje koje mogu u izuzetnim situacijama, bez hrane...
(VIDEO) PAPAGAJ JE TAJNO SNIMLJEN: Evo šta radi kada ostane sam u kući!

Ljudima koji imaju kućne ljubimce uvek je zanimljivo da vide šta njihovi mezimci rade kada ostanu...
(VIDEO) GENIJALNO REŠENJE AKO IMATE DVOJE DECE U ISTOJ SOBI! Trosed za dvojke!

Imate dvoje dece a samo jednu sobu! Toliko malu da u nju može samo krevet da stane. Ne, zaboravite...