Maja Kovačević rodila je desetoro dece: mojih 10 mališana nemaju skupe igračke i najbolje cipele, ali imaju pravo bogatstvo (FOTO)

Maja Kovačević je nasmejana majka desetoro mališana, koja ne prima nikakvu pomoć države, ima svoju izdavačku kuću i udruženje koje se bori za bolji život višečlanih porodica!

Foto: Facebook Foto: Facebook

Upoznajte Maju Kovačević - nasmejanu majku desetoro mališana, koja ne prima nikakvu pomoć države, ima svoju izdavačku kuću i udruženje koje se bori za bolji život višečlanih porodica - majku na koju bi svi trebalo da se ugledamo.

Maja Kovačević ima 35 godina i desetoro dece. Iako ne prima nikakvu pomoć od države, Maja se ne žali, već ne skida osmeh sa lica.

"Još dok sam bila devojčica želela sam da imam mnogo dece. Ne baš deset, ali više od petoro. S obzirom na to mi je prva beba bila devojčica, a posle nje sam rađala samo dečake, htela sam da imam još neku ćerku. Tako smo suprug i ja stigli do devetoro dece. Šalili smo se da sam ista kao i Majka Jugovića, a ja sam onda pomislila - zašto ne bih bila i kao knjeginja Persida Karađorđević, čukunbaka Aleksandra Drugog Karađorđevića, majka Aleksandra Prvog Oslobodioca, koja je rodila desetoro dece", objasnila nam je svoju porodičnu "matematiku" Maja Kovačević.

Na prvi pogled biste pomislili da uopšte nema decu, jer deluje vrlo mlado, kao devojka koja se možda tek udala i "radi" na potomstvu. Doterana, nasmejana, kao da za sebe ima sve vreme ovoga sveta.

"Imam 35 godina, i baš malo vremena za sebe. Osim što sam majka, ja sam i zaposlena. Suprug i ja u Kraljevu, gde i živimo, imamo izdavačku kuću 'Glas Srbije', a izdajemo i nacionalnu reviju 'Kraljevske novine'. To su prvemonarhističkenovine u Srbiji, obrađuju sve što je u vezi sa našom nacionalnom tradicijom, verom, istorijom, porodičnim vrednostima. Takođe, osnovala sam Udruženje 'Knjeginja Persida Karađorđević', koje se bori za bolji status mnogočlanih porodica u Srbji."

Maja je 2016. od Udruženja "Srpski domaćini" dobila nagradu Srpska majka, kao i povelju Udruženja "Arčibald Rajs". Takođe, 2015. je dobila nagradu Kondir Majke Jugovića, od Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika. Maja kaže da ne planira više dece, a dodaje, i to ponosno, da nije imala blizanačke trudnoće. Milicu (12), Miloša (11), Milana (9), Mihaila (8), Radoša (6), Ratka (5), Ružicu (4), Miodraga (3), Nikolinu (2) i Jovana (4 meseca) Maja je rodila iz 10 trudnoća!

Kako to sve postižete, kako izgleda jedan vaš radni dan?

"Sve može da se postigne kada se hoće, ali i kada se dan dobro organizuje. U našoj kući je ujutru baš gužva. Spremanje za školu, doručak, završavanje jutarnje higijene u kupatilu... Često nastane haos kada stariji shvate da im nema garderobe koju su uveče izvadili iz ormana i složili na stolicu, ali su im ovi mlađi to 'malo' dirali i negde sklonili! Takođe, svi doručkuju kod kuće i to mora brzo da se spremi, da četvoro đaka i jedan predškolac, ne bi zakasnili. Međutim, kako dan odmiče tako je u kući sve mirnije, svako zna svoje obaveze i zaduženja, atmosfera je manje-više slična kao u svakoj drugoj porodici u kojoj je manje članova nego kod nas."

KO ČUVA DECU KAD JE MAJA NA POSLOVNOM PUTU? KO SVE POMAŽE? PROČITATAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!


1 2 next
Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
ŽENSKA MODA ZA 2017: Ovo su HIT mokasine za proleće

Najzad udobna obuća u koju će se ove sezone dame zaljubiti! Pogledajte najlepše mokasine za...
ŽENSKA MODA ZA 2017: Ovo su HIT ženski mantili za proleće (FOTO + VIDEO)

Modna inspiracija za sve dame - najlepši mantili za proleće 2017. godine! Video by Lepa &...
10 BOJA ZA HIT KARMIN U 2017: Žene kopiraju nove trendove sa dodele Oskara

Hit šminka za proleće/leto 2017. godine nazvana je "Nova lepota", a najlepše je prikazuju filmske...
Ideje za uređenje BAŠTE: 11 predloga za cveće, garniture i leje u bašti

Baštenska soba je najnoviji trend u uređenju dvorišta! Izaberite baštensku garnituru po svom...
Moda 2017: najlepše ženske pantalone za dnevne i večernje prilike

Najnoviji modeli ženskih pantalona za 2017. godinu! Siva boja ostaje u trendu, a kako da je...