Pobačaj u 20. nedelji trudnoće: Ispovest o teškoj odluci na abortus

Jedna trudnica nikada nije dobila priliku da svoju ćerkicu držI u rukama, a svoju priču je rešila da podeli sa svima... evo ispovesti žene koje je donela odluku da abortira u 20. nedelji trudnoće.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ovo je njena ispovest:

"Otkako umem da mislim, smatram se liberalnom osobom. No, nakon što sam se udala i prvi put ostala trudna, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću se ikad morati odlučiti na pobačaj. Očajnički sam želela da rodim dete. Mom je suprugu i meni trebalo oko šest meseci pre nego sam ostala trudna sa svojom ćerkicom, ali je trebalo i samo nekoliko trenutaka da saznam kako ona nikada neće živeti.

Saznali smo to na pola moje trudnoće, na rutinskom ultrazvuku u 20. nedelji. Svrha ultrazvuka je da izmeri veličinu deteta, a da se i mi,  pomoću njega, uverimo da se dete normalno razvija. A za neke roditelje ultrazvuk služi i tome da prvi put saznaju pol svog deteta.

Mi smo već znali da nosim devojčicu i već sam napravila mnoštvo preporučenih testova kako bismo se uverili da je moje dete zdravo. Danas postoji veliki broj testova i jednostavno smo hteli da sve iskoristimo kako bismo mogli da budemo potpuno mirni – a to što sam saznala da ćemo dobiti devojčicu bio je samo plus. Od testova sam uradila gotovo sve; odlazila sam na ultrazvuk, svake četiri nedelje sam redovno radila nalaze krvi kako bismo isključili mogućnost bilo kakve hormonsomske abnormalnosti ili problema u razvoju deteta. Svaki je nalaz bio negativan, zbog čega sam bila uverena kako nemam razloga za brigu, dok smo odlazili na redovni ultrazvuk u 20. nedelji trudnoće.

No, nisam bila sam u pravu. Evelin, kojoj smo već dali i ime, bila je mnogo manja nego što je to uobičajeno u 20. nedelji trudnoće. Lekar za rizične trudnoće došao je da pogleda što se događa i rekao nam da Evelin ima smrtonosan oblik koštane displazije, što je medicinski termin za patuljasti rast. Pokušavali smo shvatiti što to zapravo znači i koliko je stanje zaista ozbiljno. Lekar nam je objasnio kako veruje da stanje našeg deteta nije kompatibilno sa životom…Njegove reči ostale su vazduhu. Nismo razumeli kako je to moglo da se dogodi. Pre nekoliko nedelja sve je bilo u redu. Upravo smo joj kupili kolevku. Ovo mora biti neka velika greška.

 

Bili smo skrhani i odlučili smo da potražimo drugo mišljenje stručnjaka u svetski poznatoj dečjoj bolnici koja se nalazi samo sat vremena vožnje od našeg mesta. Nakon osam sati vrhunskih testova i pregleda, specijalisti su nam rekli kako Evelin ima poremećaj pod nazivom tanatoforična displazija (TD). TD je izuzetno retka, spontana genetička mutacija, koja se obično manifestuje na sredini trudnoće, a krucijalna je za razvoj fetusa.

PROČITAJTE VIŠE: Iskrena ispovest Ane (38) iz Beograda: kupila sam spermu i rodila dete zahvaljujući vantelesnoj oplodnji

S obzirom na to da bebe ne mogu da prežive tanatoforičnu displaziju, ne postoji njen recesivni gen koji se može preneti, zbog čega je se smatra retkim ‘dobitkom’ na ‘genetskoj lutriji’. Tek jednom detetu na njih 50 hiljada dijagnostifikovana je tanatoforična displazija, a naša je devojčica nekim slučajem bila upravo to ‘jedno dete’.Ovaj poremećaj karakterišu nepravilni i skraćeni udovi i grudi koje su previše male da bi se unutar njih mogla razviti pluća. Evelin je imala baš svaki od tih simptoma, a bez mogućnost da joj se pluća razviju, nikada ne bi bila sposobna da samostalno diše. Dali su nam nekoliko opcija i poslali nas kući, kako bismo u miru mogli oplakati porodicu koju smo mislili da stvaramo…

U ŠTA JE OVAJ NESREĆNI PAR NAJVIŠE SUMNJAO? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...


1 2 next
Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Da li je sve stvarno tako lako: Poznati parovi otkrivaju svoj recept za srećan brak (VIDEO)

I dok mnogi maštaju o bajkovitoj ljubavi koja traje zauvek, poznati parovi otkrili su kako stvarno...
(VIDEO) NEĆETE PRESTATI DA SE DIVITE: Pogledajte OVAJ TRIK pomoću kojeg ćete napraviti SAVRŠENO jaje na oko!

(VIDEO) KOŠULJA SLOŽENA ZA 2 SEKUNDE! Super trik za ekspresno sređivanje odeće!

Hrpa majica i košulja je oprana i ispeglana, ali ko će sad sve to složiti i ostaviti u...
Praznična dekoracija: Najlakši način da sami napravite očaravajući božićni venac

Najzabavniji deo godine je počeo! Vreme je da u svoj dom unesete praznični duh i dekorišete ga...
ZADIVITE SVE ZA NOVU GODINU! Napravite predivne ukrase od onoga što ima svaka kuća!

Ide Nova godina i verovatno ste planirali da uskoro izvadite kutije sa ukrasima i njima okitite...