Radi na svim kontinentima, govori 3 svetska jezika: ko je, zapravo, Amal Kluni

Opčinjeni Holivudom veruju da je Amal postala uspešna tek udajom za slavnog Džordža Klunija… Upućeniji kažu da je on ipak on slabija "karika" u tom braku...

Amal Kluni, Foto: Profimedia Amal Kluni, Foto: Profimedia

Kada su se u septembru 2014. godine venčali Amal i Džordž Kluni, u moru naslova stranih medija, jedan se posebno istakao. “Međunarodno priznata advokatica Amal Alamudin udala se za glumca” pisalo je na sajtu “The Business Woman”.

Ovaj naslov odmah se proširio društvenim mrežama i potpuno okrenuo priču, pokazujući kako svet može i drugačije da funkcioniše. Naime, uredništvo sajta rešilo je da holivudskog glumca stavi u drugi plan baveći se isključivo njenim uspesima i dostignućima, smatrajući da međunarodno priznata, obrazovana i uspešna advokatica zaslužuje mnogo više od statusa “novog priveska” Džordža Klunija.

PROČITAJTE JOŠ: Najzad otkriveno šta je Džordž Kluni poklonio Amal za godišnjicu braka: iznenađenje u Londonu!

Amal Kluni, devojačko Alamudin, rođena je u Bejrutu (Liban), ima 37 godina i 15 godina karijere u oblasti međunarodnog prava. Potiče iz obrazovane i imućne porodice. Diplomirala je pravo na Oksfordu i radila u prestižnim britanskim advokatskim firmama. Takođe, pohađala je pravo na Univerzitetu u Njujorku i stekla zvanje mastera. Radila je i u Njujorku, a zatim se specijalizovala za slučajeve iz oblasti međunarodnog krivičnog prava, kao i ljudskih prava i slučajeva izručivanja.

Iako je poznata po tome što su među njenim klijentima bili, između ostalih, i Julijan Asanže i Julija Timošenko, za nas je zanimljivija zbog drugog slučaja. Kako se navodi u njenoj biografiji na sajtu advokatske firme “Doti Street”, bila je asistent sudije Patrika Robinsona na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu.

Za nju kažu da je “građanin sveta”, jer osim što radi na više kontinenata, tečno govori engleski, francuski i arapski.

PROČITAJTE JOŠ: Modni trenutak: trobojna tašna Amal Kluni nadmašila i haljinu i sandale (FOTO)

Mark Stevens, pravni zastupnik koji je angažovao Amal da zastupa Asanža za nju je rekao: “Ona ima osobine za koje biste umrli. Neverovatno je bistra, nezavisna, britka sablja u poslu i ume sa ljudima.”

Tu njenoj zavidnoj radnoj biografiji nije kraj. Amal je sada na čelu internacionalne delegacije koja pokušava da obezbedi oslobađanje bivšeg predsednika Maldiva – Mohameda Našida, koga je aktuelna vlada optužila za terorizam.

Pre veze sa Klunijem, ona nije bila deo svetskog šoubiznisa. Udajom za slavnog holivudskog neženju (koji je već imao jedan brak iza sebe) kupila je kartu za svet slavnih, i postala neizostavni deo crvenog tepiha. Sajt “Business Insider” navodi razloge zbog kojih je Amal veći “šef” od Kluniija. Neki od razloga su to što ima zavidnu advokatsku karijeru, veća medijska pažnja je na njoj, ali slava joj ne udara u glavu pa ume i da odgovori kada treba.

PROČITAJTE JOŠ: Modni trenutak: poslovni kostim Amal Kluni za posetu Maldivima (FOTO)

Glumac je otkrio u emisiji “Late Show” Stivena Kolberta na CBS-u kako svojoj supruzi Amal najčešće služi da bude u društvu lep i pristojan, i da je za nju samo trofej. “Zna samo da mi kaže da idemo na večeru gde ćemo da upoznamo inteligentne ljude, pa treba da budem lep i pristojan. To je uglavnom ono što radim”, našalio se glumac. Ali, ovo nije jedini intervju koji govori o njihovom odnosu. Kako je rekao za UK Weekly, često se oseća kao “idiot” dok razgovara sa svojom ženom, a strani mediji daju svoje tumačenje da ne može da dostigne intelektualni nivo svoje žene. Nju, s druge strane, nećete čuti da govori o svom privatnom životu i braku, ali se mogu naći intervjui koje je davala o pravnim slučajevima koje je vodila.

Amal je proglašena za jednu od najpoželjnijih advokatica u Londonu, ali i za “najfascinantniju ličnost 2014. godine.”U biznis svetu, kliše je da uspešan muškarac, kao trofej, uz sebe ima mladu i lepu devojku. Međutim, u slučaju Amal i Džordž Kluniija, ovakva postavka ne važi. Iako je više od 15 godina stariji od nje i ima bogatu filmsku karijeru, čini se da ga je potpuno zasenila, i da glavnu ulogu igra ona – kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

Tekst: N. Veljković

Izvor: BIZLife


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
(VIDEO) REAKCIJA PAPAGAJA KADA JE VIDEO GAZDU: Počeo da igra i peva od sreće!

Kada je vlasnik jednog papagaja došao kući i sam se iznenadio reakciji svog pernatog ljubimca....
(VIDEO) JAGODE SU LJUDIMA PRAVA POSLASTICA! Da li ste znali da i kornjače uživaju u njima?

Poznato je da su kornjače izuzetno otporne životinje koje mogu u izuzetnim situacijama, bez hrane...
(VIDEO) PAPAGAJ JE TAJNO SNIMLJEN: Evo šta radi kada ostane sam u kući!

Ljudima koji imaju kućne ljubimce uvek je zanimljivo da vide šta njihovi mezimci rade kada ostanu...
(VIDEO) GENIJALNO REŠENJE AKO IMATE DVOJE DECE U ISTOJ SOBI! Trosed za dvojke!

Imate dvoje dece a samo jednu sobu! Toliko malu da u nju može samo krevet da stane. Ne, zaboravite...
Da li je sve stvarno tako lako: Poznati parovi otkrivaju svoj recept za srećan brak (VIDEO)

I dok mnogi maštaju o bajkovitoj ljubavi koja traje zauvek, poznati parovi otkrili su kako stvarno...