Vaše bašte: divna jesenja priča romantične bašte porodice Rajičić iz Velikog Gradišta (FOTO)

Predivne boje, raskošna dekoracija i venčići iz bajke! Otkrijte zašto je bašta Vesne Rajičić iz Velikog Gradišta osvojila naša srca ove jeseni...

Foto: Vesna Rajičić Foto: Vesna Rajičić

Bašta porodice Rajičić uvek nas osvoji sa novim vrstama, predivnim detaljima, urednim uređenjem i dekoracijom u skladu sa trenutnim godišnjim dobom. Kada dođe jesen naše bašte često izgledaju tmurno i uvelo, nisu zelene i rascvetale kao u proleće ili leto. Međutim, to nije slučaj sa baštom porodice Rajičić koja u jesenjim danima odiše duhom romantike  i oduševljava vatrometom divnih boja.

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: baštovanski raj porodice Čarapić sa 300 ruža različitih boja i fontanom od 50 kvadrata! (Kuršumlija)

Ova čarobna bašta nalazi se u Velikom Gradištu, u blizini ulivanja reke Pek u Dunav i proteže na površini od 700 kvadratnih metara. Marljiva baštovanka Vesna Rajičić godinama stvara svoju baštu i trudi se da je učini još lepšom i bogatijom.

"Prelepi pejzaži uređeni su s notom romantike. Biljni fond se tokom deset godina koliko je bašta stara stalno uvećava", kaže Vesna.

Jesen u bašti naše čitateljke pojavljuje se sa predivnim jesenjim grmovima jarkih boja. Tople boje poput narandžaste i crvene dominiraju ovom predivnom baštom, a ono što najviše oduševljava su jesenji venčići od lišća, cvetova i šišarki koje Vesna izrađuje, kao i divni aranžmani.

Krošnje toplih boja čine glavnu dekoraciju, pa ovu baštu krase različite vrste, poput ginka, japanskog javora, paulovnije, crvenolisna šljive, ruja, banane, maslina i bambusa.

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: romantična oaza sa jezerom porodice Rajičić u Velikom Gradištu (FOTO)

Pored truda oko raznolikih biljnih vrsta, ova porodica se zalaže da njihova bašta bude uredna i usklađena, pa svaku dekoraciju, kao i baštenski nameštaj krase ujednačeni tonovi toplih boja i čine prelepu kombinaciju.

Ovo je jedna od najlepših bašti za uživanje u jesenjim večerima, pogotovu kada se zapali vatra i doda prelepo osvetljenje na raznobojnim krošnjama. Baštovanka Vesna je podelila divnu fotografiju sa čitaocima časopisa "Moja lepa bašta" i pokazala kako izgleda jesenja noć u njenoj bašti. Baš sa tom fotografijom Vesna je osvojila nagradu za najlepšu fotografiju bašte za septembar.  

SVE DIVNE FOTOGRAFIJE JESENJE BAŠTE NAŠE ČITATELJKE VESNE MOŽETE POGLEDATI U FOTO GALERIJI!

Izvor: Moja lepa bašta


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
ŽENSKA MODA ZA 2017: Ovo su HIT mokasine za proleće

Najzad udobna obuća u koju će se ove sezone dame zaljubiti! Pogledajte najlepše mokasine za...
ŽENSKA MODA ZA 2017: Ovo su HIT ženski mantili za proleće (FOTO + VIDEO)

Modna inspiracija za sve dame - najlepši mantili za proleće 2017. godine! Video by Lepa &...
10 BOJA ZA HIT KARMIN U 2017: Žene kopiraju nove trendove sa dodele Oskara

Hit šminka za proleće/leto 2017. godine nazvana je "Nova lepota", a najlepše je prikazuju filmske...
Ideje za uređenje BAŠTE: 11 predloga za cveće, garniture i leje u bašti

Baštenska soba je najnoviji trend u uređenju dvorišta! Izaberite baštensku garnituru po svom...
Moda 2017: najlepše ženske pantalone za dnevne i večernje prilike

Najnoviji modeli ženskih pantalona za 2017. godinu! Siva boja ostaje u trendu, a kako da je...