Razljevuša

Tradicionalno jelo koje s pravom ostaje broj 1 na našim trpezama...

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 g kajmaka
  • 200 g sira
  • 2 dl mleka
  • 3 jajeta
  • 100 g putera

Priprema:

Penasto umutite puter, pa dodajte sir, kajmak i žumanca, i dobro umešajte. Umutite čvrst sneg od belanaca, pa dodajte u smesu zajedno s mlekom i brašnom. Testo izlijte u vruću tepsiju namazanu uljem ili puterom i ispecite. Poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.

Recepte piše: Milja Lukić


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...
NAJLEPŠE ITALIJANSKE VENČANICE ZA 2017/2018: ove čarobne haljine želi da obuče svaka devojka

Pravo sa modne piste u Milanu - najlepše italijanske venčanice za sezonu 2017/2018! Video by...
3 recepta za sok od kajsija: domaća zimnica i zdrava ishrana

Kajsija je izvor dragocenih materija koje nam pomažu da ostanemo zdravi: beta-karoten, vitamin C i...
10 STVARI KOJE TREBA DA IMA SVAKA KUHINJA

I za moderan i za tradicionalan dom - najpraktičniji kuhinjski elementi za funkcionalno uređenje!...