Brza seljačka pita

Izvanredno posluženje za neočekivane goste: kombinacija ukusa sremskog sira, praziluka i probranih začina čine ovu pitu pravim specijalitetom!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • čaša mekog brašna 
  • 3 čaše kukuruznog brašna 
  • 1/2 l kisele vode 
  • kesica praška za pecivo 
  •  1/2 kg sremskog sira 
  • 3 jajeta 
  • 3 struka praziluka 
  • 50 g oljuštenog pečenog semena bundeve 
  • 50 g oljuštenog pečenog semena suncokreta 
  • so, biber, muskatni oraščić 
  • šoljica ulja 

Priprema:

Propržite sitno seckan praziluk na malo ulja. U dubljoj činiji razmutite jaja, posolite i uz neprestano mešanje dodajte ulje, kiselu vodu i obe vrste brašna s praškom za pecivo. Umešajte sir, semenje (malo ostavite za posipanje) i proceđen propržen praziluk. Stavite u podmazanu tepsiju, pospite semenjem koje ste odvojili i pecite na 220 stepeni oko 40-45 minuta. 

Recepte piše: Milja Lukić

 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...
NAJLEPŠE ITALIJANSKE VENČANICE ZA 2017/2018: ove čarobne haljine želi da obuče svaka devojka

Pravo sa modne piste u Milanu - najlepše italijanske venčanice za sezonu 2017/2018! Video by...
3 recepta za sok od kajsija: domaća zimnica i zdrava ishrana

Kajsija je izvor dragocenih materija koje nam pomažu da ostanemo zdravi: beta-karoten, vitamin C i...
10 STVARI KOJE TREBA DA IMA SVAKA KUHINJA

I za moderan i za tradicionalan dom - najpraktičniji kuhinjski elementi za funkcionalno uređenje!...