Ćureće pečenje sa sosom od limuna

Pripremanje ovog obroka nije previše komplikovano, a ćuretina u ovom interesantnom sosu biće lep dodatak vašem bogatom jelovniku...

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci (4 osobe):

  • 800 g ćurećeg belog mesa
  • so, biber
  • 2 luka
  • 2 praziluka
  • limun
  • 2 kašike margarina
  • veza majčine dušice
  • 250 ml pileće supe
  • 125 ml pavlake
  • crvena zrnca bibera

 

Priprema:

1. Meso operite, osušite i povežite koncem kako bi zadržalo formu. Posolite i pobiberite. Luk isecite. Praziluk isecite na kolutove. Limun operite, izrendajte mu koru, a sok iscedite.

2. U dubljoj šerpi zagrejte margarin i pržite meso. Majčinu dušicu sitno iseckajte, pa sa lukom, prazilukom i rendanom korom limuna dodajte mesu i nastavite sa kuvanjem. Sipajte supu i poklopljeno dinstajte 45 minuta.

3. Zatim pečenje izvadite i ostavite na toplom. Sok limuna dodajte u sos od pečenja i zakuvajte. Dodajte pavlaku, začinite solju i biberom. Zatim pečenje položite u sos i najmanje 10 minuta ostavite da stoji.

4. Meso prelijte sosom i pospite zrnima crvenog bibera.

Vreme pripreme: 115 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Da li je sve stvarno tako lako: Poznati parovi otkrivaju svoj recept za srećan brak (VIDEO)

I dok mnogi maštaju o bajkovitoj ljubavi koja traje zauvek, poznati parovi otkrili su kako stvarno...
(VIDEO) KOŠULJA SLOŽENA ZA 2 SEKUNDE! Super trik za ekspresno sređivanje odeće!

Hrpa majica i košulja je oprana i ispeglana, ali ko će sad sve to složiti i...
Praznična dekoracija: Najlakši način da sami napravite očaravajući božićni venac

Najzabavniji deo godine je počeo! Vreme je da u svoj dom unesete praznični duh i dekorišete ga...
ZADIVITE SVE ZA NOVU GODINU! Napravite predivne ukrase od onoga što ima svaka kuća!

Ide Nova godina i verovatno ste planirali da uskoro izvadite kutije sa ukrasima i njima...