Tradicionalna jela: Božićna česnica (RECEPT)

Običaji nalažu da se božićna česnica mesi pre svanuća, a domaćica nosi čistu bluzu, često i najsvečaniju koju ima.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 paketić kvasca
  • 1/2 l mleka
  • 1 kg brašna
  • so
  • novčić

Priprema: U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.

Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Pecite česnicu u podmazanom plehu. Postoje različiti običaji kad je reč o ukrašavanju - možete je išarati ubodima male grančice ili samo premazati razmućenim jajetom pre pečenja.

Izvor: Lisa 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Moda 2017: najlepše ženske pantalone za dnevne i večernje prilike

Najnoviji modeli ženskih pantalona za 2017. godinu! Siva boja ostaje u trendu, a kako da je...
Melanija Tramp: Modni stil od seljančice do Prve dame Amerike

Trikovi koje baš svaka žena treba da zna: Evo kako da izgledate mršavije za samo 3 minuta
Ukoliko svakog dana primenite neku od ovih malih ženskih tajni, uspećete da sakrijete višak...