Kroasani sa šampinjonima

U ovom receptu, fil možete prilagođavati po svom ukusu - ako postite, izbacite šunku sa spiska sastojaka.

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci  (za 10 komada):

  • 200 g zamrznutog lisnatog testa
  • manji luk
  • 100 g kuvane šunke
  • 100 g šampinjona
  • kašika putera
  • 150 g pavlake
  • kašicica jestivog skroba
  • so, biber, muskatni oraščić
  • 2 kašičice naseckanog peršuna
  • jaje

Priprema: Testo odmrznite, isecite luk na kockice, šunku i pečurke isitnite, pa sve zajedno dinstajte na puteru 3-4 minuta. Dodajte pavlaku, zakuvajte, umešajte skrob i začinite. Dodajte peršun.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo razvucite na dvostruku dužinu. Isecite trouglove (10 centimetara), smesu stavite na sto, ivice premažite umućenim jajetom i smotajte. Premažite jajetom i pecite 15 minuta.

Vreme pripreme: 45 minuta

Racepte piše: Marija Jakob


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Praznična dekoracija: Najlakši način da sami napravite očaravajući božićni venac

Najzabavniji deo godine je počeo! Vreme je da u svoj dom unesete praznični duh i dekorišete ga...
ZADIVITE SVE ZA NOVU GODINU! Napravite predivne ukrase od onoga što ima svaka kuća!

Ide Nova godina i verovatno ste planirali da uskoro izvadite kutije sa ukrasima i njima okitite...
Čokoladna bajka oživljava pred vašim očima! Ovaj slatkiš je pravo remek-delo!

Već na prvi pogled figurice ptičica od čokolade izgledaju fenomenalno. Nema sumnje ni da su...
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...