Tiramisu "dolče vita"

Gastronomi i kulinarski stručnjaci nikako ne mogu da se usaglase iz kog regiona Italije potiče ova poslastica. Jedno je sigurno, jede se sa uživanjem na celoj planeti!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 75 g šećera u prahu
  • 350 g maskarponea (mladog, neslanog sira)
  • 150 g svežeg sira 
  • 100 g hladne kafe bez soca (najbolje filter kafe)
  • 3 kašike amareta (liker od badema)
  • 16-20 piškota
  • 2 kašike gorkog kakaa za posipanje     

     

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Pomešajte žumanca i prosejani šecer u prahu. Umešajte  maskarpone i svež sir. Umutite belanca u čvrst sneg i polako umešajte u smesu.

Pomešajte kafu i liker. Obložite kalup piškotama i natopite ih polovinom mešavine kafe i likera. Na to nanesite polovinu krema, pa  poređajte odozgo piškote. Natopite ih preostalom kafom i likerom. Premažite preostalim kremom i tiramisu ostavite najmanje četiri sata u frižideru. Pre posluživanja pospite kakaom.

Pripremila: Marija Jakob 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Da li je sve stvarno tako lako: Poznati parovi otkrivaju svoj recept za srećan brak (VIDEO)

I dok mnogi maštaju o bajkovitoj ljubavi koja traje zauvek, poznati parovi otkrili su kako stvarno...
(VIDEO) KOŠULJA SLOŽENA ZA 2 SEKUNDE! Super trik za ekspresno sređivanje odeće!

Hrpa majica i košulja je oprana i ispeglana, ali ko će sad sve to složiti i...
Praznična dekoracija: Najlakši način da sami napravite očaravajući božićni venac

Najzabavniji deo godine je počeo! Vreme je da u svoj dom unesete praznični duh i dekorišete ga...
ZADIVITE SVE ZA NOVU GODINU! Napravite predivne ukrase od onoga što ima svaka kuća!

Ide Nova godina i verovatno ste planirali da uskoro izvadite kutije sa ukrasima i njima...