Tiramisu "dolče vita"

Gastronomi i kulinarski stručnjaci nikako ne mogu da se usaglase iz kog regiona Italije potiče ova poslastica. Jedno je sigurno, jede se sa uživanjem na celoj planeti!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 75 g šećera u prahu
  • 350 g maskarponea (mladog, neslanog sira)
  • 150 g svežeg sira 
  • 100 g hladne kafe bez soca (najbolje filter kafe)
  • 3 kašike amareta (liker od badema)
  • 16-20 piškota
  • 2 kašike gorkog kakaa za posipanje     

     

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Pomešajte žumanca i prosejani šecer u prahu. Umešajte  maskarpone i svež sir. Umutite belanca u čvrst sneg i polako umešajte u smesu.

Pomešajte kafu i liker. Obložite kalup piškotama i natopite ih polovinom mešavine kafe i likera. Na to nanesite polovinu krema, pa  poređajte odozgo piškote. Natopite ih preostalom kafom i likerom. Premažite preostalim kremom i tiramisu ostavite najmanje četiri sata u frižideru. Pre posluživanja pospite kakaom.

Pripremila: Marija Jakob 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...
NAJLEPŠE ITALIJANSKE VENČANICE ZA 2017/2018: ove čarobne haljine želi da obuče svaka devojka

Pravo sa modne piste u Milanu - najlepše italijanske venčanice za sezonu 2017/2018! Video by...
3 recepta za sok od kajsija: domaća zimnica i zdrava ishrana

Kajsija je izvor dragocenih materija koje nam pomažu da ostanemo zdravi: beta-karoten, vitamin C i...
10 STVARI KOJE TREBA DA IMA SVAKA KUHINJA

I za moderan i za tradicionalan dom - najpraktičniji kuhinjski elementi za funkcionalno uređenje!...