Tri recepta za specijalna predjela

Ako ste se zasitili uobičajenih, tradicionalnih predjela, vreme je da probate nešto novo. Dajemo vam tri predloga za neobične kombinacije ukusa u predjelima, od kojih se dva izuzetno brzo spremaju.

Foto:Shutterstock Foto:Shutterstock

Slani mafini sa kačkavaljem i mladim lukom

Sastojci za 12 komada:

  • 100 g omekšalog putera
  • so
  • 4 jajeta
  • 200 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 150 ml mlaćenice (ili niskokaloričnog jogurta)
  • 3 mlada luka
  • 200 g kačkavalja

Priprema: Umutite puter i pola kašičice soli. Umutite jaja. Brašno i prašak za pecivo pomešajte sa puterom. Mladi luk iseckajte na tanke kolutove. 150 g kačkavalja iseckajte na kockice, a ostatak narendajte. U testo umešajte kockice sira i kolutiće luka.

Testo sipajte u papirne korpice za mafine, pospite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite mafine da se malo prohlade i servirajte.

Vreme pripreme: 55 min.

 

Sendviči sa lososom i grilovanom paprikom

Sastojci za 8 osoba:

  • 2 žute paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • 100 g pavlake
  • 2 kašike rena iz teglice
  • 8 kriški bageta
  • 80 g krem-sira
  • 200 g lososa isečenog na tanke šnite

Priprema: Zagrejte rernu na opciju za roštilj. Papriku isecite na tračice duge dva centimetra, pokapajte sa nekoliko kapi maslinovog ulja i izgrilujte ih u plehu sedam do deset minuta (dok ne dobiju braon ivice).

Pomešajte pavlaku i ren. Posolite. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na pleh obložen papirom za pečenje poređajte kriške hleba i ispecite ga.

Krem-sir i papriku namažite na četiri kriške, a na preostale stavite pavlaku i ren, pa preko šnite lososa. Ukrasite prema želji.

Vreme pripreme: 25 minuta.

 

Mini-palačinke sa povrćem

Sastojci za 8 osoba:

  • plavi patlidžan
  • so, biber
  • 2 crvene paprika
  • 4 tortilje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 kašike mlevenog bosiljka
  • 30 g parmezana
  • 2 kašike pavlake

Priprema: Plavi patlidžan posolite i ostavite kratko da se cedi. Papriku isecite na kockice, pa je sa plavim patlidžanom i dve kašike ulja grilujte (pecite) u rerni na 180 stepeni. Kad je pečeno, napravite pire. Začinsko bilje, parmezan, pavlaku i pire pomešajte, nafi lujte tortilje, urolajte ih, isecite napola i ukrasite. 

Vreme pripreme: 25 minuta.

Tekst: Marija Jakob


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...
(VIDEO) KAD TIGRIĆ PRVI PUT UĐE U VODU: Njegova reakcija će vas potpuno raznežiti!

Ovaj tigrić je zaista presladak poput male pitome mace. Ni traga od opasne zveri u koju će jednog...
(VIDEO) REAKCIJA PAPAGAJA KADA JE VIDEO GAZDU: Počeo da igra i peva od sreće!

Kada je vlasnik jednog papagaja došao kući i sam se iznenadio reakciji svog pernatog ljubimca....
(VIDEO) JAGODE SU LJUDIMA PRAVA POSLASTICA! Da li ste znali da i kornjače uživaju u njima?

Poznato je da su kornjače izuzetno otporne životinje koje mogu u izuzetnim situacijama, bez hrane...