ISKORISTITE BAJATI SOMUN I BAGET: Srpske domaćice zavolele prženice od šupljeg hleba (RECEPT)

I somun i baget lepi su samo sveži. Zato, kad su bajati, napravite šuplje prženice!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Za dobre prženice važno je da bajat hleb bude od onih "dobro umešenih" vrsta, tako da se sredina lepo seče i ne mrvi pred priipremu prženica, piše Lepa & Srećna

Ali šta da radimo sa somunima i baget hlebom, koji su ukusni samo dok su super sveži? Nemojte bacati ove "šuplje" hlebove sa divnom koricom. Napravite džinovske prženice koje su mnoge srpske domaćice već testirale.  Svi kažu da je ukus fenomenalan, a recept je jednostavan.

PROČITAJTE JOŠ: 3 RECEPTA SA BAJATIM HLEBOM: Manje para za hranu uz jela vrhunskog ukusa!

Ideju za ovaj recept naše domaćice pronašle su u jednoj kulinarskoj TV emisiji o popularnoj hrani u drugim zemljama, a osnova je široki hleb baget. Sličnost s našim somunom je upravo u tome što je sredina šupljikava, a hleb to i čini ukusnim dok je svež.

Kad odstoji dan ili dva, članovi porodice više neće da ga jedu, a za prženice nije pogodan jer svi parčići ispadnu šuplji.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Ako duva ispod vrata, OVO je najjeftinija i najurednija IZOLACIJA: bez starih krpa po podu i bez promaje u domu (SUPER TRIK)

Uz ovaj recept, dobićete ukusan obrok, a punjenje možete da menjate u skladu sa namirnicama koje trenutno imate u frižideru kao i prema ukusu ukućana.

Sastojci:

  • baget ili somun
  • 3 jajeta
  • 200 gr mesnog ili ribljeg punjenja po želji (seckana šunka ili uprženo mleveno meso ili usitnjena sardina ili tunjevina)
  • manja glavica luka
  • so, biber, dodatni začini po želji
  • prilog po želji: kečap, senf, majonez, rezanci sirove šargarepe, krastavac, paradajz

Priprema: Rasecite baget ili somun po dužini. Izmešajte seckani luk, jaja, mesno punjenje i začine i sipajte u malo podmazan, ugrejan tiganj. U tu mešavinu spustite polovine hleba tako da šupljikava sredina utone u smesu. 

PROČITAJTE JOŠ: UPOZORENJE koje je šokiralo svet: pečeni krompiri i tostiran hleb izazivaju RAK (SAVETI ZA PREVENCIJU)

Pržite na srednjoj vatri, a kad smesa bude pržena, okrenite utopljene polovine hleba tako da se i korica lepo prepeče. Izručite na tanjir, dodajte priloge po želji pa sastavite polovine i pričvrstite čačkalicama. Secite poprečno kao kriške i služite bogate parčiće na ovalu.

Tekst: K. I.

Izvor: Lepa & Srećna


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
3 recepta za sok od kajsija: domaća zimnica i zdrava ishrana

Kajsija je izvor dragocenih materija koje nam pomažu da ostanemo zdravi: beta-karoten, vitamin C i...
10 STVARI KOJE TREBA DA IMA SVAKA KUHINJA

I za moderan i za tradicionalan dom - najpraktičniji kuhinjski elementi za funkcionalno uređenje!...
VATRENI LJILJANI ZA NAJLEPŠE DVORIŠTE: evo zašto ljiljani treba da cvetaju u svakoj bašti

Ljiljani su omiljeni među uzgajivačima, a naročito su slavni po broju kultivara - verovali ili...
NAJLEPŠE HALJINE ZA LETO 2017: Sve slavne dame nose ovaj dezen u letnjoj sezoni

Bijonse je dala zeleno svetlo, a onda su dame širom sveta poželele baš ovakve haljine! Video by...
10 NAJLEPŠIH DETALJA ZA DEČIJU SOBU: Carstvo za vašeg mališana

Jednostavni i lepi ukrasi za originalnu dečiju sobu! Video by Lepaisrecna.rs, foto: Profimedia