ISKORISTITE BAJATI SOMUN I BAGET: Srpske domaćice zavolele prženice od šupljeg hleba (RECEPT)

I somun i baget lepi su samo sveži. Zato, kad su bajati, napravite šuplje prženice!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Za dobre prženice važno je da bajat hleb bude od onih "dobro umešenih" vrsta, tako da se sredina lepo seče i ne mrvi pred priipremu prženica, piše Lepa & Srećna

Ali šta da radimo sa somunima i baget hlebom, koji su ukusni samo dok su super sveži? Nemojte bacati ove "šuplje" hlebove sa divnom koricom. Napravite džinovske prženice koje su mnoge srpske domaćice već testirale.  Svi kažu da je ukus fenomenalan, a recept je jednostavan.

PROČITAJTE JOŠ: 3 RECEPTA SA BAJATIM HLEBOM: Manje para za hranu uz jela vrhunskog ukusa!

Ideju za ovaj recept naše domaćice pronašle su u jednoj kulinarskoj TV emisiji o popularnoj hrani u drugim zemljama, a osnova je široki hleb baget. Sličnost s našim somunom je upravo u tome što je sredina šupljikava, a hleb to i čini ukusnim dok je svež.

Kad odstoji dan ili dva, članovi porodice više neće da ga jedu, a za prženice nije pogodan jer svi parčići ispadnu šuplji.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Ako duva ispod vrata, OVO je najjeftinija i najurednija IZOLACIJA: bez starih krpa po podu i bez promaje u domu (SUPER TRIK)

Uz ovaj recept, dobićete ukusan obrok, a punjenje možete da menjate u skladu sa namirnicama koje trenutno imate u frižideru kao i prema ukusu ukućana.

Sastojci:

  • baget ili somun
  • 3 jajeta
  • 200 gr mesnog ili ribljeg punjenja po želji (seckana šunka ili uprženo mleveno meso ili usitnjena sardina ili tunjevina)
  • manja glavica luka
  • so, biber, dodatni začini po želji
  • prilog po želji: kečap, senf, majonez, rezanci sirove šargarepe, krastavac, paradajz

Priprema: Rasecite baget ili somun po dužini. Izmešajte seckani luk, jaja, mesno punjenje i začine i sipajte u malo podmazan, ugrejan tiganj. U tu mešavinu spustite polovine hleba tako da šupljikava sredina utone u smesu. 

PROČITAJTE JOŠ: UPOZORENJE koje je šokiralo svet: pečeni krompiri i tostiran hleb izazivaju RAK (SAVETI ZA PREVENCIJU)

Pržite na srednjoj vatri, a kad smesa bude pržena, okrenite utopljene polovine hleba tako da se i korica lepo prepeče. Izručite na tanjir, dodajte priloge po želji pa sastavite polovine i pričvrstite čačkalicama. Secite poprečno kao kriške i služite bogate parčiće na ovalu.

Tekst: K. I.

Izvor: Lepa & Srećna


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Praznična dekoracija: Najlakši način da sami napravite očaravajući božićni venac

Najzabavniji deo godine je počeo! Vreme je da u svoj dom unesete praznični duh i dekorišete ga...
ZADIVITE SVE ZA NOVU GODINU! Napravite predivne ukrase od onoga što ima svaka kuća!

Ide Nova godina i verovatno ste planirali da uskoro izvadite kutije sa ukrasima i njima okitite...
Čokoladna bajka oživljava pred vašim očima! Ovaj slatkiš je pravo remek-delo!

Već na prvi pogled figurice ptičica od čokolade izgledaju fenomenalno. Nema sumnje ni da su...
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...