3 jela s pastrmkom: pijana pastrmka, pečena pastrmka sa šampinjonima i pastrmka s orasima (POSNO + RECEPTI)

Omiljena riba pastrmka idealna je za spremanje pikantnih jela za gurmane, ali lako se kombinuje sa blažim začinima. Predlažemo 3 jednostavna recepta, pogodna za post.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pijana pastrmka

Sastojci: 

  • 1 veća pastrmka - oko 2.5 kg
  • 3 limuna, iseći na kriške
  • so i biber
  • 1 kašičica morača
  • rukohvat peršuna
  • 200 ml belog vina
  • 1 šolja bistre supe

Priprema:

Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom. Posoliti pastrmku, napuniti začinima i limunom u posudu za pečenje. Peći nekih 15 minuta na 200 C, pa politi sa malo belog vina. Tokom pečenja zalivati pastrmku sa vinom, nasuti i malo bistre supe, oko 1 šolju. Peći nekih 20-30 minuta.

PEČENA PASTRMKA SA ŠAMPINJONIMA - STRANA 2.


1 2 3 next
Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
13 pametnih ideja da sredite dom, a da uštedite prostor!

Sudarate se sa nameštajem i morate da pazite koliko gostiju imate da biste svi mogli da stanete?
Kako da napravite Sneška Belića od čarapice

Od čarapice i dve ping-pong loptice, možete za par minuta napraviti najslađeg Sneška Belića na...