3 jela s pastrmkom: pijana pastrmka, pečena pastrmka sa šampinjonima i pastrmka s orasima (POSNO + RECEPTI)

Omiljena riba pastrmka idealna je za spremanje pikantnih jela za gurmane, ali lako se kombinuje sa blažim začinima. Predlažemo 3 jednostavna recepta, pogodna za post.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pijana pastrmka

Sastojci: 

  • 1 veća pastrmka - oko 2.5 kg
  • 3 limuna, iseći na kriške
  • so i biber
  • 1 kašičica morača
  • rukohvat peršuna
  • 200 ml belog vina
  • 1 šolja bistre supe

Priprema:

Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom. Posoliti pastrmku, napuniti začinima i limunom u posudu za pečenje. Peći nekih 15 minuta na 200 C, pa politi sa malo belog vina. Tokom pečenja zalivati pastrmku sa vinom, nasuti i malo bistre supe, oko 1 šolju. Peći nekih 20-30 minuta.

PEČENA PASTRMKA SA ŠAMPINJONIMA - STRANA 2.


1 2 3 next
Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...
NAJLEPŠE ITALIJANSKE VENČANICE ZA 2017/2018: ove čarobne haljine želi da obuče svaka devojka

Pravo sa modne piste u Milanu - najlepše italijanske venčanice za sezonu 2017/2018! Video by...
3 recepta za sok od kajsija: domaća zimnica i zdrava ishrana

Kajsija je izvor dragocenih materija koje nam pomažu da ostanemo zdravi: beta-karoten, vitamin C i...
10 STVARI KOJE TREBA DA IMA SVAKA KUHINJA

I za moderan i za tradicionalan dom - najpraktičniji kuhinjski elementi za funkcionalno uređenje!...
VATRENI LJILJANI ZA NAJLEPŠE DVORIŠTE: evo zašto ljiljani treba da cvetaju u svakoj bašti

Ljiljani su omiljeni među uzgajivačima, a naročito su slavni po broju kultivara - verovali ili...