RECEPT za savršeno toplo predjelo: ČORBA od pečene šargarepe sa knedlama od griza

Gusta čorba osvaja kombinacijom ukusa pečene šargarepe, griza i začina! Predstavljamo vam odlično toplo predjelo za svaku priliku...

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg šargarepe
  • 300 gr crnog luka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 2 kašike ulja
  • 1,5 l bujona od povrća
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji

Za knedle:

  • 1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna
  • 120 ml polumasnog mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 C. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje.

Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje.

Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ilipaprikom.

Izvor: Kuhaj 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Praznična dekoracija: Najlakši način da sami napravite očaravajući božićni venac

Najzabavniji deo godine je počeo! Vreme je da u svoj dom unesete praznični duh i dekorišete ga...
ZADIVITE SVE ZA NOVU GODINU! Napravite predivne ukrase od onoga što ima svaka kuća!

Ide Nova godina i verovatno ste planirali da uskoro izvadite kutije sa ukrasima i njima okitite...
Čokoladna bajka oživljava pred vašim očima! Ovaj slatkiš je pravo remek-delo!

Već na prvi pogled figurice ptičica od čokolade izgledaju fenomenalno. Nema sumnje ni da su...
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...