RECEPT za savršeno toplo predjelo: ČORBA od pečene šargarepe sa knedlama od griza

Gusta čorba osvaja kombinacijom ukusa pečene šargarepe, griza i začina! Predstavljamo vam odlično toplo predjelo za svaku priliku...

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg šargarepe
  • 300 gr crnog luka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 2 kašike ulja
  • 1,5 l bujona od povrća
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji

Za knedle:

  • 1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna
  • 120 ml polumasnog mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 C. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje.

Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje.

Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ilipaprikom.

Izvor: Kuhaj 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Ideje za uređenje BAŠTE: 11 predloga za cveće, garniture i leje u bašti

Baštenska soba je najnoviji trend u uređenju dvorišta! Izaberite baštensku garnituru po svom...
Moda 2017: najlepše ženske pantalone za dnevne i večernje prilike

Najnoviji modeli ženskih pantalona za 2017. godinu! Siva boja ostaje u trendu, a kako da je...
Melanija Tramp: Modni stil od seljančice do Prve dame Amerike

Trikovi koje baš svaka žena treba da zna: Evo kako da izgledate mršavije za samo 3 minuta
Ukoliko svakog dana primenite neku od ovih malih ženskih tajni, uspećete da sakrijete višak...