Posna srpska torta (RECEPT)

Posne torte predstavljaju neizostavan deo slavskih trpeza, naročito onih posnih. Ova srpska posna torta sigurno će biti po ukusu svim gostima!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 650 g šećera
  • 500 g mlevenih oraha
  • pekmez od kajsije
  • 120 g kakao praha
  • ekstrakt od maline

Priprema:

Gušće skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orahe. Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela. Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline. Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu. Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.

PROČITAJ VIŠE: Brza gibanica: najbolja gužvara po receptu srpskih domaćica (RECEPT, TOPLA PREDJELA) 


Glazura: Skuvati 150 gr šećera, dodati 100 gr kakaoa, izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.

Izvor: Posna jela 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
13 pametnih ideja da sredite dom, a da uštedite prostor!

Sudarate se sa nameštajem i morate da pazite koliko gostiju imate da biste svi mogli da stanete?
Kako da napravite Sneška Belića od čarapice

Od čarapice i dve ping-pong loptice, možete za par minuta napraviti najslađeg Sneška Belića na...