Brzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačama

Uz integralni pirinač i zdravu bukovaču, punjene tikvice postaju zdravi prolećni specijalitet...

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g tikvica
  • 400 g bukovače
  • 200 g šargarepe
  • 200 g crnog luka
  • 200 g integralnog pirinča
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 supena kašika seckanog peršunovog lista
  • so
  • biber

Priprema:

Tikvice prepolovite i izdubite. Crni luk, pečurke, šargarepu i sredinu tikvica isecite na kockice. Pripremljeno povrće izdinstajte pa dodajte pirinač i peršun.

VIŠE: Ukusne prženice od tikvica sa sirom

Dobijenom masom napuniti tikvice, stavite ih u vatrostalnu posudu i prelijte vodom da ogreznu. Punjene tikvice pecite u rerni oko pola sata, te ih poslužite uz raženi hleb.

VIŠE: Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancima

Izvor: Stetoskop


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...
NAJLEPŠE ITALIJANSKE VENČANICE ZA 2017/2018: ove čarobne haljine želi da obuče svaka devojka

Pravo sa modne piste u Milanu - najlepše italijanske venčanice za sezonu 2017/2018! Video by...
3 recepta za sok od kajsija: domaća zimnica i zdrava ishrana

Kajsija je izvor dragocenih materija koje nam pomažu da ostanemo zdravi: beta-karoten, vitamin C i...
10 STVARI KOJE TREBA DA IMA SVAKA KUHINJA

I za moderan i za tradicionalan dom - najpraktičniji kuhinjski elementi za funkcionalno uređenje!...