Ledena torta od čokolade i malina

Aroma voća daje posebno osvežavajući ton ovoj kremastoj poslastici!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sastojci:

  • gotova podloga za tortu
  • po 0,2 dl maraskina, likera od pomorandže i ruma
  • 100 g preliva od čokolade 
  • 300 g slatke pavlake
  • 75 g šećera 
  • 200 g malina 
  • 25 g ušećerenog voća
  • 50 g piškota 

Priprema:  Foliju i podlogu za tortu isecite prema veličini činije i stavite na tacnu. Poprskajte likerima i rumom. Rastopite čokoladu. Pavlaku ulupajte sa šećerom, pa dve trećine mase pomešajte sa 150 g malina i seckanim voćem, i premažite podlogu za tortu. U preostali šlag umešajte čokoladu i izmrvljene piškote. Sipajte preko krema s malinama, prekrijte preostalom korom. Pokrijte tortu folijom i ostavite je u frižideru 8 sati da se hladi. Skinite foliju, tortu prebacite na tacnu, ukrasite preostalim malinama i listićima nane. 


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
VAŠE BAŠTE: naš čitalac Vojislav Vasiljević iz Bačke Palanke pretvorio dvorište u rajsku baštu

Predivna bašta Vojislava Vasiljevića iz Bačke Palanke jedna je od najlepših u Srbiji, a evo koje...
Najlepše boje gladiola

Kako se pravilno neguju gladiole: visoko cveće koje krasi najlepša dvorišta u Srbiji -...
NAJLEPŠE ITALIJANSKE VENČANICE ZA 2017/2018: ove čarobne haljine želi da obuče svaka devojka

Pravo sa modne piste u Milanu - najlepše italijanske venčanice za sezonu 2017/2018! Video by...
3 recepta za sok od kajsija: domaća zimnica i zdrava ishrana

Kajsija je izvor dragocenih materija koje nam pomažu da ostanemo zdravi: beta-karoten, vitamin C i...
10 STVARI KOJE TREBA DA IMA SVAKA KUHINJA

I za moderan i za tradicionalan dom - najpraktičniji kuhinjski elementi za funkcionalno uređenje!...