Pečen but sa senfom i orasima

Kombinacija oraha, senfa i rendane kore limuna daje pravi ukus ovom jelu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog buta
  • 100 g senfa
  • 200 g mlevenih oraha
  • rendana kora od dva limuna
  • ulje
  • 5 čenova belog luka
  • so, biber

Priprema: But posolite, malo pobiberite i stavite u podmazanu dublju posudu, dodajte vodu i dinstajte ga 90 minuta. Za to vreme narendajte koru limuna, dodajte orahe, senf i sve dobro promešajte. Izvadite meso iz posude, zarežite ga na više mesta i u proreze utisnite polovine belog luka, premažite smesom i pecite u rerni još 30 do 45 minuta na 180 stepeni. Prelijte sokom od pečenja i poslužite vruce uz pohovane paprike i pečen krompir.

Recepte piše: Milja Lukić


Inicijalizacija u toku...

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

Lepa&Srećna video
Moda 2017: najlepše ženske pantalone za dnevne i večernje prilike

Najnoviji modeli ženskih pantalona za 2017. godinu! Siva boja ostaje u trendu, a kako da je...
Melanija Tramp: Modni stil od seljančice do Prve dame Amerike

Trikovi koje baš svaka žena treba da zna: Evo kako da izgledate mršavije za samo 3 minuta
Ukoliko svakog dana primenite neku od ovih malih ženskih tajni, uspećete da sakrijete višak...